Mobiltelefon kör Nintendo Gamecube-spel

Tekniken har tagit ännu ett steg framåt, då mobiltelefonen Samsung Galaxy S8 kan köra Nintendo Gamecube-spel med hjälp av en emulator.

Nyligen visade Samsung upp sin nya mobiltelefon Galaxy S8, som börjar säljas 28 april. Ett uställningsexemplar av telefonen har dock redan använts för att köra emulatorn Dolphin, som används för att emulera spel till Nintendos konsol #Gamecube.

En video från Guru Aid Tech Support visar hur Gamecube-spelen flyter på nästan helt smärtfritt. Spelen som visas är Super Smash Brothers Melee, Super Mario Sunshine och The Legend of Zelda: Wind Waker.

Dolphin har funnits tillgänglig ett tag för Android-plattformen, men prestandan har hittills varit alltför dålig för att på allvar kunna spela spelen. Med Galaxy S8 verkar detta problem nu vara åtgärdat.

Visste du...?

  • Nintendo lanserade spelkonsolen Gamecube i Japan 14 september 2001. Gamecube var uppföljaren till hemmakonsolerna NES, SNES och Nintendo 64.

  • En variant av Gamecube tillverkades i samarbete med Panasonic, som hade en inbyggd DVD-spelare.

  • Processorn i Gamecube var en modifierad PowerPC 750 RISC med en klockfrekvens på 485 MHz. Det är alltså samma typ av processor som satt i Apples datorer som Power Mac G3, Imac och Ibook. Den specialbyggda varianten i Gamecube kallades Gekko, och innehöll ett 50-tal ytterligare instruktioner.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.