Mobiltelefon kör Nintendo Gamecube-spel

Tekniken har tagit ännu ett steg framåt, då mobiltelefonen Samsung Galaxy S8 kan köra Nintendo Gamecube-spel med hjälp av en emulator.

Nyligen visade Samsung upp sin nya mobiltelefon Galaxy S8, som börjar säljas 28 april. Ett uställningsexemplar av telefonen har dock redan använts för att köra emulatorn Dolphin, som används för att emulera spel till Nintendos konsol #Gamecube.

En video från Guru Aid Tech Support visar hur Gamecube-spelen flyter på nästan helt smärtfritt. Spelen som visas är Super Smash Brothers Melee, Super Mario Sunshine och The Legend of Zelda: Wind Waker.

Dolphin har funnits tillgänglig ett tag för Android-plattformen, men prestandan har hittills varit alltför dålig för att på allvar kunna spela spelen. Med Galaxy S8 verkar detta problem nu vara åtgärdat.

Visste du...?

  • Nintendo lanserade spelkonsolen Gamecube i Japan 14 september 2001. Gamecube var uppföljaren till hemmakonsolerna NES, SNES och Nintendo 64.

  • En variant av Gamecube tillverkades i samarbete med Panasonic, som hade en inbyggd DVD-spelare.

  • Processorn i Gamecube var en modifierad PowerPC 750 RISC med en klockfrekvens på 485 MHz. Det är alltså samma typ av processor som satt i Apples datorer som Power Mac G3, Imac och Ibook. Den specialbyggda varianten i Gamecube kallades Gekko, och innehöll ett 50-tal ytterligare instruktioner.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.