Ungdomar gillar Iphone och Apple Watch

En ny undersökning visar att intresset för Iphone och Apple Watch ökar bland ungdomar i USA.

Piper Jaffray har publicerat sin senaste undersökning kring vad som anses coolt hos kidsen. Var sjätte månad kartlägger firman #Piper Jaffray amerikanska tonåringars konsumtionsmönster. Den senaste undersökningen publicerades nyligen och visar att #Iphone är populärare än någonsin. 76 procent av amerikanska ungdomarna äger en Iphone, motsvarande siffra under förra perioden var 74 procent.

Det är också fler än någonsin vars nästa telefon kommer bli en Iphone, då 81 procent uppger detta. Även intresset för #Apples smarta klocka växer och 13 procent av de medverkande uppger att de planerar att köpa en #Apple Watch. #Fitbit är dock det populäraste märket när det kommer till aktivitetsarmband och smarta klockor, hela 71 procent säger att de föredrar Fitbit medan endast 10 procent uppger att de föredrar Apple Watch.

Piper Jaffrays undersökning visar även att appen #Snapchat används minst en gång i månaden av 81 procent av tonåringarna och att det är Snapchat som även fortsättningsvis är den populäraste medieplattformen bland ungdomar.

5 500 ungdomar har medverkat i undersökningen och den genomsnittliga åldern på de svarande är 16 år.

Kommentarer
9 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.