Ungdomar gillar Iphone och Apple Watch

En ny undersökning visar att intresset för Iphone och Apple Watch ökar bland ungdomar i USA.

Piper Jaffray har publicerat sin senaste undersökning kring vad som anses coolt hos kidsen. Var sjätte månad kartlägger firman #Piper Jaffray amerikanska tonåringars konsumtionsmönster. Den senaste undersökningen publicerades nyligen och visar att #Iphone är populärare än någonsin. 76 procent av amerikanska ungdomarna äger en Iphone, motsvarande siffra under förra perioden var 74 procent.

Det är också fler än någonsin vars nästa telefon kommer bli en Iphone, då 81 procent uppger detta. Även intresset för #Apples smarta klocka växer och 13 procent av de medverkande uppger att de planerar att köpa en #Apple Watch. #Fitbit är dock det populäraste märket när det kommer till aktivitetsarmband och smarta klockor, hela 71 procent säger att de föredrar Fitbit medan endast 10 procent uppger att de föredrar Apple Watch.

Piper Jaffrays undersökning visar även att appen #Snapchat används minst en gång i månaden av 81 procent av tonåringarna och att det är Snapchat som även fortsättningsvis är den populäraste medieplattformen bland ungdomar.

5 500 ungdomar har medverkat i undersökningen och den genomsnittliga åldern på de svarande är 16 år.

Kommentarer
9 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.