Foxconn lägger bud på Toshiba-division

Komponenttillverkaren Foxconn vill köpa Toshibas tillverkning av flashbaserat lagringsminne, och har lagt ett bud på motsvarande 245 miljarder kronor.

Japanska #Toshiba är ute efter att bli av med sin tillverkning av flashbaserat lagringsminne, och letar köpare. En tidigare rapport från Nikkei pekade ut Apple som intressent, men det verkar nu istället vara Apples kontraktstillverkare Foxconn som vill köpa Toshiba-divisionen.

#Foxconn uppges ha lagt ett bud på 27 miljarder dollar eller 245 miljarder kronor, rapporterar Wall Street Journal. En genomförd affär skulle ge Foxconn bättre möjligheter att konkurrera mot Samsung, som är en av de största tillverkarna av flashminne. Även Apple skulle dock kunna gynnas av köpet genom sitt nära samarbete med Foxconn.

Även Broadcom och TSMC har pekats ut som intresserade av Toshibas minnestillverkning, men Foxconns bud kan vara svårt att säga nej till. Toshiba har tidigare uppgett att en snabb affär och anbudets storlek är de två viktigaste faktorerna i sökandet efter en köpare.

Foxconn köpte förra året ett annat japanskt företag, nämligen skärmtillverkaren Sharp.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.