Foxconn lägger bud på Toshiba-division

Komponenttillverkaren Foxconn vill köpa Toshibas tillverkning av flashbaserat lagringsminne, och har lagt ett bud på motsvarande 245 miljarder kronor.

Japanska #Toshiba är ute efter att bli av med sin tillverkning av flashbaserat lagringsminne, och letar köpare. En tidigare rapport från Nikkei pekade ut Apple som intressent, men det verkar nu istället vara Apples kontraktstillverkare Foxconn som vill köpa Toshiba-divisionen.

#Foxconn uppges ha lagt ett bud på 27 miljarder dollar eller 245 miljarder kronor, rapporterar Wall Street Journal. En genomförd affär skulle ge Foxconn bättre möjligheter att konkurrera mot Samsung, som är en av de största tillverkarna av flashminne. Även Apple skulle dock kunna gynnas av köpet genom sitt nära samarbete med Foxconn.

Även Broadcom och TSMC har pekats ut som intresserade av Toshibas minnestillverkning, men Foxconns bud kan vara svårt att säga nej till. Toshiba har tidigare uppgett att en snabb affär och anbudets storlek är de två viktigaste faktorerna i sökandet efter en köpare.

Foxconn köpte förra året ett annat japanskt företag, nämligen skärmtillverkaren Sharp.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.