Foxconn lägger bud på Toshiba-division

Komponenttillverkaren Foxconn vill köpa Toshibas tillverkning av flashbaserat lagringsminne, och har lagt ett bud på motsvarande 245 miljarder kronor.

Japanska #Toshiba är ute efter att bli av med sin tillverkning av flashbaserat lagringsminne, och letar köpare. En tidigare rapport från Nikkei pekade ut Apple som intressent, men det verkar nu istället vara Apples kontraktstillverkare Foxconn som vill köpa Toshiba-divisionen.

#Foxconn uppges ha lagt ett bud på 27 miljarder dollar eller 245 miljarder kronor, rapporterar Wall Street Journal. En genomförd affär skulle ge Foxconn bättre möjligheter att konkurrera mot Samsung, som är en av de största tillverkarna av flashminne. Även Apple skulle dock kunna gynnas av köpet genom sitt nära samarbete med Foxconn.

Även Broadcom och TSMC har pekats ut som intresserade av Toshibas minnestillverkning, men Foxconns bud kan vara svårt att säga nej till. Toshiba har tidigare uppgett att en snabb affär och anbudets storlek är de två viktigaste faktorerna i sökandet efter en köpare.

Foxconn köpte förra året ett annat japanskt företag, nämligen skärmtillverkaren Sharp.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.