Google kan investera i LG:s skärmar

Google och LG uppges vara i en förhandling där Google funderar på att investera 876 miljoner dollar i LG:s framtida fabriker för tillverkning av formbara skärmar.

Flera mobilföretag utforskar möjligheterna för att i framtiden kunna erbjuda kunder böjbara telefoner. Bland annat jobbar både Apple, LG och Samsung på lösningar för att kunna göra en böjbar telefon. Nu rapporterar Patently Apple att #Google och #LG är i förhandlingar för att Google ska investera 876 miljoner dollar i en framtida fabrik som LG ska bygga för att kunna tillverka formbara skärmar.

Detta ska vara för att säkra en stabil produktion av formbara OLED-skärmar för en kommande Pixel-telefon. Om Google väljer att investera 876 miljoner dollar i fabriken skulle detta räcka för att kunna säkerhetsställa en stabil produktion av formbara OLED-paneler. Detta skulle betyda mycket för LG:s avdelning för skärmtillverkning och det skulle vara ett sätt att få en viktig och långvarig relation med Google som kund.

Kommentarer
1 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.