Google anklagas för att betala kvinnliga anställda mindre

USA:s arbetsmarknadsdepartement anklagar nu sökjätten Google för att systematiskt betala företagets anställda kvinnor mindre än männen.

I januari stämde USA:s arbetsmarknadsdepartement (DOL) #Google för att de menade att de undanhöll viktig information i en pågående revisionsprocess. I fredags berättade Janette Wipper som jobbat med frågan på DOL under domslutsförhandlingar:

– Vi har funnit en systematisk löneskillnad gentemot kvinnor som omfattar i princip hela företagets arbetskraft.

När The Guardian sökte arbetsmarksdepartementet för en kommentar svarade advokaten Janet Herold på departementet att utredningen inte är klar än men departementet har hittat bevis för att Google väldigt tydligt lönediskriminerar de kvinnor som är anställda på företaget. Resultaten i undersökningen pekar just nu på att diskrimineringen är extrem, även med branschens mått mätt.

Google motsätter sig kraftigt anklagelserna och menar att det absolut inte finns ett lönegap mellan kvinnor och män som är anställda på Google. Till The Guardian säger Google att:

– Vi håller verkligen inte med anklagelserna som riktas mot oss. Varje år gör vi en gedigen analys över löneskillnaderna inom företaget och utvärderar detta, inget år ha vi funnit att det finns något lönegap baserat på kön. Bortsett från att göra ett ogrundat uttalande, som vi hörde för första gången under domslutsförhandlingarna, har inte DOL gett oss någon information eller berättat hur de fått fram de här siffrorna.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.