Google anklagas för att betala kvinnliga anställda mindre

USA:s arbetsmarknadsdepartement anklagar nu sökjätten Google för att systematiskt betala företagets anställda kvinnor mindre än männen.

I januari stämde USA:s arbetsmarknadsdepartement (DOL) #Google för att de menade att de undanhöll viktig information i en pågående revisionsprocess. I fredags berättade Janette Wipper som jobbat med frågan på DOL under domslutsförhandlingar:

– Vi har funnit en systematisk löneskillnad gentemot kvinnor som omfattar i princip hela företagets arbetskraft.

När The Guardian sökte arbetsmarksdepartementet för en kommentar svarade advokaten Janet Herold på departementet att utredningen inte är klar än men departementet har hittat bevis för att Google väldigt tydligt lönediskriminerar de kvinnor som är anställda på företaget. Resultaten i undersökningen pekar just nu på att diskrimineringen är extrem, även med branschens mått mätt.

Google motsätter sig kraftigt anklagelserna och menar att det absolut inte finns ett lönegap mellan kvinnor och män som är anställda på Google. Till The Guardian säger Google att:

– Vi håller verkligen inte med anklagelserna som riktas mot oss. Varje år gör vi en gedigen analys över löneskillnaderna inom företaget och utvärderar detta, inget år ha vi funnit att det finns något lönegap baserat på kön. Bortsett från att göra ett ogrundat uttalande, som vi hörde för första gången under domslutsförhandlingarna, har inte DOL gett oss någon information eller berättat hur de fått fram de här siffrorna.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.