Apple kan slopa stöd för 32-bitars appar

Eran med 32-bitars appar ser ut att lida mot sitt slut, och enligt obekräftade uppgifter från en utvecklare kommer nästa version av IOS helt sakna stöd för appar i 32-bitar.

#Apple har under en tid nu börjat fasa ut sitt stöd för 32-bitars appar i #IOS. Med höstens lansering av IOS 11 kan dock stödet komma att slopas helt, enligt utvecklaren Steven Troughton-Smith som uppger detta på Twitter. Troughton-Smith hänvisar inte till någon källa, men uppgifterna är i sig sannolika.

Med IOS 10.3 varnar systemet när 32-bitars appar startas, att appen kanske inte kommer att fungera i framtida versioner av IOS. Redan i IOS 9 varnade dock systemet att en 32-bitars app kunde göra telefonen långsammare. Apple införde stöd för 64-bitars appar 2013, i och med lanseringen av Iphone 5S. Utvecklare har också varit tvungna att ha stöd för 64-bitar i nya appar sedan juni 2015.

Steven Troughton-Smith uppger också att han hört att framtida processorer från Apple helt kommer att sakna stöd för 32-bitars applikationer.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.