Apple kan slopa stöd för 32-bitars appar

Eran med 32-bitars appar ser ut att lida mot sitt slut, och enligt obekräftade uppgifter från en utvecklare kommer nästa version av IOS helt sakna stöd för appar i 32-bitar.

#Apple har under en tid nu börjat fasa ut sitt stöd för 32-bitars appar i #IOS. Med höstens lansering av IOS 11 kan dock stödet komma att slopas helt, enligt utvecklaren Steven Troughton-Smith som uppger detta på Twitter. Troughton-Smith hänvisar inte till någon källa, men uppgifterna är i sig sannolika.

Med IOS 10.3 varnar systemet när 32-bitars appar startas, att appen kanske inte kommer att fungera i framtida versioner av IOS. Redan i IOS 9 varnade dock systemet att en 32-bitars app kunde göra telefonen långsammare. Apple införde stöd för 64-bitars appar 2013, i och med lanseringen av Iphone 5S. Utvecklare har också varit tvungna att ha stöd för 64-bitar i nya appar sedan juni 2015.

Steven Troughton-Smith uppger också att han hört att framtida processorer från Apple helt kommer att sakna stöd för 32-bitars applikationer.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.