Apple kan slopa stöd för 32-bitars appar

Eran med 32-bitars appar ser ut att lida mot sitt slut, och enligt obekräftade uppgifter från en utvecklare kommer nästa version av IOS helt sakna stöd för appar i 32-bitar.

#Apple har under en tid nu börjat fasa ut sitt stöd för 32-bitars appar i #IOS. Med höstens lansering av IOS 11 kan dock stödet komma att slopas helt, enligt utvecklaren Steven Troughton-Smith som uppger detta på Twitter. Troughton-Smith hänvisar inte till någon källa, men uppgifterna är i sig sannolika.

Med IOS 10.3 varnar systemet när 32-bitars appar startas, att appen kanske inte kommer att fungera i framtida versioner av IOS. Redan i IOS 9 varnade dock systemet att en 32-bitars app kunde göra telefonen långsammare. Apple införde stöd för 64-bitars appar 2013, i och med lanseringen av Iphone 5S. Utvecklare har också varit tvungna att ha stöd för 64-bitar i nya appar sedan juni 2015.

Steven Troughton-Smith uppger också att han hört att framtida processorer från Apple helt kommer att sakna stöd för 32-bitars applikationer.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.