Tesla gör solpanel för befintliga tak

Tesla gör inte bara elbilar, utan även batterier och solpaneler för hemmet. Nu har bolaget visat upp en ny panel som kan monteras på befintliga tak.

#Tesla är förmodligen mest kända för sina lyxiga och åtråvärda elbilar, men företaget har även en satsning på energi i hemmet med sitt väggmonterade batteri och solpanelstak. Det sistnämnda kommer enligt Teslas vd Elon Musk bli tillgängliga för beställningar i april.

Alla husägare är dock knappast villiga att installera ett helt nytt tak, eller har möjlighet att göra det. Därför har Tesla nu presenterat en fristående solpanel som kan monteras på ens befintliga tak. Panelen är tillverkad tillsammans med Panasonic, och enligt Electrek ska produktionen inledas i sommar.

Jämfört med Teslas integrerade soltak är den nya panelen givetvis mer skrymmande, men ändå betydligt mer diskret än andra fristående solpaneler på marknaden. Givetvis utlovas integration med Teslas batteri Powerwall.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.