Tesla gör solpanel för befintliga tak

Tesla gör inte bara elbilar, utan även batterier och solpaneler för hemmet. Nu har bolaget visat upp en ny panel som kan monteras på befintliga tak.

#Tesla är förmodligen mest kända för sina lyxiga och åtråvärda elbilar, men företaget har även en satsning på energi i hemmet med sitt väggmonterade batteri och solpanelstak. Det sistnämnda kommer enligt Teslas vd Elon Musk bli tillgängliga för beställningar i april.

Alla husägare är dock knappast villiga att installera ett helt nytt tak, eller har möjlighet att göra det. Därför har Tesla nu presenterat en fristående solpanel som kan monteras på ens befintliga tak. Panelen är tillverkad tillsammans med Panasonic, och enligt Electrek ska produktionen inledas i sommar.

Jämfört med Teslas integrerade soltak är den nya panelen givetvis mer skrymmande, men ändå betydligt mer diskret än andra fristående solpaneler på marknaden. Givetvis utlovas integration med Teslas batteri Powerwall.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.