Tesla gör solpanel för befintliga tak

Tesla gör inte bara elbilar, utan även batterier och solpaneler för hemmet. Nu har bolaget visat upp en ny panel som kan monteras på befintliga tak.

#Tesla är förmodligen mest kända för sina lyxiga och åtråvärda elbilar, men företaget har även en satsning på energi i hemmet med sitt väggmonterade batteri och solpanelstak. Det sistnämnda kommer enligt Teslas vd Elon Musk bli tillgängliga för beställningar i april.

Alla husägare är dock knappast villiga att installera ett helt nytt tak, eller har möjlighet att göra det. Därför har Tesla nu presenterat en fristående solpanel som kan monteras på ens befintliga tak. Panelen är tillverkad tillsammans med Panasonic, och enligt Electrek ska produktionen inledas i sommar.

Jämfört med Teslas integrerade soltak är den nya panelen givetvis mer skrymmande, men ändå betydligt mer diskret än andra fristående solpaneler på marknaden. Givetvis utlovas integration med Teslas batteri Powerwall.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.