Microsofts kunder mer nöjda än Apples

En ny studie om kundnöjdhet ger Microsoft högre poäng än Apple kring surfplattor.

Apples vd Tim Cook brukar tycka om att lyfta fram den höga kundnöjdheten hos Apple-användare, och inte minst gällande surfplattan Ipad. Nu har dock den amerikanska analysfirman J.D Power publicerat en undersökning, där konkurrenten Microsoft får marginellt högre betyg för sina Surface-plattor.

Microsoft #Surface fick 855 poäng av 1 000 möjliga, vilket är sex poäng mer än Apple #Ipad i samma undersökning. Studien frågade 2 238 amerikanska surfplatte-användare som haft sina enheter mindre än ett år. Studien genomfördes mellan oktober och december förra året, och mätte nöjdheten i fem olika kategorier; prestanda, användarvänlighet, funktioner, design och kostnad.

Surface-användare gillade framförallt att produkten var lätt att ansluta till andra tillbehör, och kom med förinstallerade appar. De gillade också storleken, byggnadskvaliten och designen. Bland studiegruppen tenderade Surface-användarna också att vara yngre, och oftare så kallade "early adopters". De gillade att vara först bland sina vänner att skaffa ny teknik.

Den allmänna nöjdheten med surfplattor har också ökat, visar undersökningen.

Kommentarer
12 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.