Nvidias nya monsterkort får Macstöd

Efterlängtade drivrutiner för grafikkort ur generationen Pascal utlovas inom kort till Mac.

Grafikkortstillverkaren #Nvidia har precis lanserat värstingkortet Titan XP. För de som har 13 400 kronor att undvara erbjuds en beräkningskraft på 12 teraflops, vilket kan jämföras med 3,5 teraflops hos AMD FirePro D700 som återfinns i toppmodellen av Mac Pro eller knappt 3 teraflops hos AMD R9 M395X till Imac.

Glädjande nog meddelar Nvidia att drivrutiner för samtliga grafikkort ur Pascal-generationen kommer att erbjudas för Macanvändare inom kort. Detta bådar gott för den kommande uppdateringen av Mac Pro, som med sin nya modulära design ska möjliggöra att användaren uppgraderar datorn i efterhand.

Skriven av Carl Halldin

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.