Nvidias nya monsterkort får Macstöd

Efterlängtade drivrutiner för grafikkort ur generationen Pascal utlovas inom kort till Mac.

Grafikkortstillverkaren #Nvidia har precis lanserat värstingkortet Titan XP. För de som har 13 400 kronor att undvara erbjuds en beräkningskraft på 12 teraflops, vilket kan jämföras med 3,5 teraflops hos AMD FirePro D700 som återfinns i toppmodellen av Mac Pro eller knappt 3 teraflops hos AMD R9 M395X till Imac.

Glädjande nog meddelar Nvidia att drivrutiner för samtliga grafikkort ur Pascal-generationen kommer att erbjudas för Macanvändare inom kort. Detta bådar gott för den kommande uppdateringen av Mac Pro, som med sin nya modulära design ska möjliggöra att användaren uppgraderar datorn i efterhand.

Skriven av Carl Halldin

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.