Nvidias nya monsterkort får Macstöd

Efterlängtade drivrutiner för grafikkort ur generationen Pascal utlovas inom kort till Mac.

Grafikkortstillverkaren #Nvidia har precis lanserat värstingkortet Titan XP. För de som har 13 400 kronor att undvara erbjuds en beräkningskraft på 12 teraflops, vilket kan jämföras med 3,5 teraflops hos AMD FirePro D700 som återfinns i toppmodellen av Mac Pro eller knappt 3 teraflops hos AMD R9 M395X till Imac.

Glädjande nog meddelar Nvidia att drivrutiner för samtliga grafikkort ur Pascal-generationen kommer att erbjudas för Macanvändare inom kort. Detta bådar gott för den kommande uppdateringen av Mac Pro, som med sin nya modulära design ska möjliggöra att användaren uppgraderar datorn i efterhand.

Skriven av Carl Halldin

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.