Carplay kommer till Scanias lastbilar

Scania meddelar att framtida lastbilar kommer vara utrustade med Apples smarta biltjänst Carplay.

#Scania meddelar att det nya infotainmentsystemet i Scanias nästa generations lastbilar kommer att vara försedd med Apples smarta biltjänst #Carplay. Detta gör Scania till bland de första i branschen att erbjuda #Apple Carplay i sina tunga lastbilar.

Stöd för Apple Carplay kommer i juni år år och även tidigare enheter kan uppdateras så tillvida att de har stöd för röstigenkänning. Björn Fahlström som är vice ordförande och produktansvarig på Scania Trucks säger i ett uttalade att:

– Genom att presentera den här funktionen erbjuder vi ytterligare förarkomfort och ökad säkerhet. För lastbilsförare som tillbringar mycket tid bakom ratten är allt som gör livet på vägen lättare och säkrare högst uppskattat. Det här är ytterligare ett exempel på hur Scania fortsätter att erbjuda nya integrerade tjänster och funktioner i sin nya lastbilsgeneration.

Funktionerna som det kommer finnas stöd för i Scanias framtida lastbilar är:

  • Integrera iPhone med infotainmentsystem i Scanias lastbilar

  • Enkel anslutning som speglar Apple-enheter automatiskt

  • Röstkontroll via Siri

  • Enkel åtkomst till appar och andra funktioner såsom telefon, musik, meddelanden och karta

  • Allt från telefon till navigationsverktyg kan användas utan att ta blicken från vägen

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.