Rykte: Apple Watch 3 kommer i höst

Apple förbereder tredje generationens Apple Watch för lansering i höst, och sluter enligt en ny rapport avtal med ännu en tillverkare för produktionen.

Den smarta klockan #Apple Watch är för närvarande inne på sin andra hårdvarugeneration i form av #Series 2 som släpptes i september förra året. Det verkar därmed sannolikt att Apple Watch Series 3 kommer att lanseras denna hösten, troligtvis i september under Apples Iphone-event.

Denna tidsram får nu stöd i en ny rapport från Digitimes, som uppger att Quanta Computer kommer att få sällskap av kinesiska Compal Electronics för tillverkning av Apples klockor. Enligt rapporten kommer Quanta fortfarande att vara exklusiv tillverkare av den nya modellen, men produktionen av Series 2 väntas fortsätta, och delvis hanteras av Compal.

Rapporten uppger också att Apples beräknas ha sålt 11,9 miljoner Apple Watch under 2016, och stå för 49 procent av marknaden för smarta klockor. Detta enligt beräkningar från Canalys.

En tidigare rapport från Economic Daily News uppger även den att #Apple Watch Series 3 kommer under andra halvan av 2017. Vad gäller förändringar väntas den nya klockan få snabbare processor och bättre batteritid, men framförallt uppger flera källor att Apple Watch kommer att få egen LTE-anslutning. Detta har rapporterats från flera håll, bland annat från KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo i en rapport från Macrumors.

Kommentarer
42 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.