Rykte: Apple Watch 3 kommer i höst

Apple förbereder tredje generationens Apple Watch för lansering i höst, och sluter enligt en ny rapport avtal med ännu en tillverkare för produktionen.

Den smarta klockan #Apple Watch är för närvarande inne på sin andra hårdvarugeneration i form av #Series 2 som släpptes i september förra året. Det verkar därmed sannolikt att Apple Watch Series 3 kommer att lanseras denna hösten, troligtvis i september under Apples Iphone-event.

Denna tidsram får nu stöd i en ny rapport från Digitimes, som uppger att Quanta Computer kommer att få sällskap av kinesiska Compal Electronics för tillverkning av Apples klockor. Enligt rapporten kommer Quanta fortfarande att vara exklusiv tillverkare av den nya modellen, men produktionen av Series 2 väntas fortsätta, och delvis hanteras av Compal.

Rapporten uppger också att Apples beräknas ha sålt 11,9 miljoner Apple Watch under 2016, och stå för 49 procent av marknaden för smarta klockor. Detta enligt beräkningar från Canalys.

En tidigare rapport från Economic Daily News uppger även den att #Apple Watch Series 3 kommer under andra halvan av 2017. Vad gäller förändringar väntas den nya klockan få snabbare processor och bättre batteritid, men framförallt uppger flera källor att Apple Watch kommer att få egen LTE-anslutning. Detta har rapporterats från flera håll, bland annat från KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo i en rapport från Macrumors.

Kommentarer
43 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.