Externt tangentbord kan få Touch Bar och Touch ID

Amerikanska patentverket har publicerat Apples ansökningar för Touch Bar och Touch ID som indikerar att den adaptiva funktionsremsan kan komma till mer än bara Macbook Pro.

Förra torsdagen publicerade amerikanska patentverket en serie med sex stycken patentansökningar från #Apple, rapporterar Patently Apple. Patentansökningarna skickades in redan i september förra året och beskriver tekniken för Touch Bar-remsan och Touch ID.

Patenten är uppdelade i två delar och rör dels Apples adaptiva remsa #Touch Bar och dels autentiseringstekniken #Touch ID. Patenten som rör Touch Bar-remsan och Touch ID beskriver tekniken, placering och utförande som presenterades redan i premiummodellen av Macbook Pro som kom förra året. Det som är intressant i patentansökningarna är att bilder och beskrivningar antyder att Apple planerar att implementera Touch Bar och Touch ID i fler enheter än bärbara datorer.

Bilder visar ett externt tangentbord tillsammans med en Imac. Dessutom utesluter inte Apple i ansökan att Touch ID kan vara helt frikopplad från Touch Bar-remsan. Bland annat skriver de att en ”avtryckare till en kamera också kan fungera som en autentiseringsknapp” .

Skulle du köpa ett externt tangentbord med Touch Bar och Touch ID?

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.