Externt tangentbord kan få Touch Bar och Touch ID

Amerikanska patentverket har publicerat Apples ansökningar för Touch Bar och Touch ID som indikerar att den adaptiva funktionsremsan kan komma till mer än bara Macbook Pro.

Förra torsdagen publicerade amerikanska patentverket en serie med sex stycken patentansökningar från #Apple, rapporterar Patently Apple. Patentansökningarna skickades in redan i september förra året och beskriver tekniken för Touch Bar-remsan och Touch ID.

Patenten är uppdelade i två delar och rör dels Apples adaptiva remsa #Touch Bar och dels autentiseringstekniken #Touch ID. Patenten som rör Touch Bar-remsan och Touch ID beskriver tekniken, placering och utförande som presenterades redan i premiummodellen av Macbook Pro som kom förra året. Det som är intressant i patentansökningarna är att bilder och beskrivningar antyder att Apple planerar att implementera Touch Bar och Touch ID i fler enheter än bärbara datorer.

Bilder visar ett externt tangentbord tillsammans med en Imac. Dessutom utesluter inte Apple i ansökan att Touch ID kan vara helt frikopplad från Touch Bar-remsan. Bland annat skriver de att en ”avtryckare till en kamera också kan fungera som en autentiseringsknapp” .

Skulle du köpa ett externt tangentbord med Touch Bar och Touch ID?

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.