Externt tangentbord kan få Touch Bar och Touch ID

Amerikanska patentverket har publicerat Apples ansökningar för Touch Bar och Touch ID som indikerar att den adaptiva funktionsremsan kan komma till mer än bara Macbook Pro.

Förra torsdagen publicerade amerikanska patentverket en serie med sex stycken patentansökningar från #Apple, rapporterar Patently Apple. Patentansökningarna skickades in redan i september förra året och beskriver tekniken för Touch Bar-remsan och Touch ID.

Patenten är uppdelade i två delar och rör dels Apples adaptiva remsa #Touch Bar och dels autentiseringstekniken #Touch ID. Patenten som rör Touch Bar-remsan och Touch ID beskriver tekniken, placering och utförande som presenterades redan i premiummodellen av Macbook Pro som kom förra året. Det som är intressant i patentansökningarna är att bilder och beskrivningar antyder att Apple planerar att implementera Touch Bar och Touch ID i fler enheter än bärbara datorer.

Bilder visar ett externt tangentbord tillsammans med en Imac. Dessutom utesluter inte Apple i ansökan att Touch ID kan vara helt frikopplad från Touch Bar-remsan. Bland annat skriver de att en ”avtryckare till en kamera också kan fungera som en autentiseringsknapp” .

Skulle du köpa ett externt tangentbord med Touch Bar och Touch ID?

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.