Apple Music för Android uppdateras

Apple har uppdaterat Android-versionen av appen Apple Music, som nu får en design liknande den på Iphone med IOS 10.

I november 2015 kom Apple Music för Android, några månader efter musiktjänstens lansering. Nu har Android-versionen uppdaterats till version 2.0, den första större uppdateringen för plattformen.

Mest iögonfallande är en ny design av appen, som speglar de ändringar som gjordes i IOS-versionen i samband med att IOS 10 kom i september förra året. Med detta följer också funktioner som stöd för låttexter, enklare vy för musikbiblioteket och ny musik hittas numera under Bläddra.

Överlag ser appen nu väldigt mycket ut som sitt syskon på IOS, med den välkända hamburgerikonen för navigation som intressant undantag. #Apple Music för #Android laddas hem från Googles appbutik Play Store.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.