Apple utlovar ny Mac Pro

Apple överraskar med att utlova en helt ny version av Mac Pro för kunder med ordentliga behov av att uppgradera och bygga ut sin stationära dator. Men den kommer inte i år.

2013 släppte Apple den senaste versionen av den stationära datorn #Mac Pro, vad gäller anseende Apples flaggskepp för Mac. Redan då hade den nya versionen dock föregåtts av lång väntan, och sedan dess har någon uppdatering inte skett. Många användare har vid det här laget ställt in sig på att produkten är död.

Men nu får Mac Pro en överraskande prestandauppdatering, rapporterar Daring Fireball. Den billigare modellen får sin fyrkärniga Xeon-processor uppgraderad till en sexkärnig, och de dubbla AMD D300-grafikkorten har ersatts med dubbla AMD D500. Den dyrare modellen går från sexkärnig till åttakärnig processor och grafikkorten blir dubbla AMD D700. Dessa uppdaterade specifikationer syns i skrivande stund inte i Apples nätbutik.

Nytänk kring Mac Pro

Men Apples produktchef Phil Schiller lovar också att Mac Pro har en ljus framtid, i form av en version som är ett "helt nytänk" för Mac Pro. Därtill kommer denna nya Mac Pro att komma tillsammans med en ny pro-bildskärm från Apple. Schiller säger till Daring Fireball:

– Om vi har haft paus vad gäller uppgraderingar och uppdateringar så ber vi om ursäkt för det och vad som hände med Mac Pro, och vi kommer att släppa någonting suveränt för att ersätta den. [..] Vi har bett vårt team att designa något riktigt bra framöver för de Mac Pro-kunder som vill kunna uppgradera och bygga ut i framtiden.

Schiller uppger dock att denna nya version av Mac Pro inte kommer att släppas det här året. Däremot utlovas också nya Imac-modeller i år, inklusive konfigurationer skräddarsydda för en stor del av proffsmarknaden.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
22 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".