Youtube lovar agera mot olämpliga videor

Google lovar nu hårdare tag för att markera Youtube-videor med extremt innehåll som olämpliga för reklamannonsörer.

Efter att flera annonsörer dragit sig ur ett samarbete med Google-ägda videotjänsten Youtube lovas nu bättre hantering av olämpliga videoklipp. Bakgrunden är att automatiska annonser visats i början av videor med extremistiskt innehåll på Youtube.

#Google har nu gjort det lättare för användare att flagga videor med olämpligt innehåll som också resulterar i att annonser i anslutning till videon försvinner. Med hjälp av mer maskininlärning ska Youtubes verktyg för att avgöra vilket innehåll en video har också bli effektivare.

Men Youtube kommer också att börja låta externa aktörer granska sina annonser på Youtube, och på så vis avgöra om filtren håller måttet. Detta ska göras genom en särskild rapport-kanal för varumärken.

Googles affärschef Philipp Schindler uppger till Bloomberg att problemet i det stora hela är litet, då rapporterade videor med annonser står för ungefär en tusendels procent av den totala mängden annonser som visas på #Youtube.

Kommentarer
5 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.