RHA tilldelas Red Dot Award

Hörlurstillverkaren RHA får en prestigefylld utmärkelse för sin mobila D/A-omvandlare Dacamp L1.

99mac har tidigare skrivit om den skottska hörlurstillverkaren #RHA, som förra året lanserade en mobil D/A-omvandlare i form av Dacamp L1. Denna mackapär tar digitala signaler från en enhet och omvandlar till analoga. Detta är användbart för mobiltelefoner som saknar hörlurskontakt, där användaren ändå vill ha lyxiga analoga hörlurar optimerade för extern förstärkning. Dacamp L1 erbjuder därmed rikliga möjligheter att finjustera ljudet för den villige entusiasten. Den är dock inte billig, då enheten går på närmare 5 500 kronor.

RHA får nu en ordentlig fjäder i hatten, då Dacamp L1 tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Award för god produktdesign. Dacamp L1 valdes ut från över 5 500 olika nominerade produkter från 54 olika länder. Produkterna utvärderas sedan utifrån innovation, funktionalitet och hållbarhet i en rigorös process som tar flera dagar. RHA:s produktchef Kyle Hutchison säger i ett pressutskick:

– Dacamp L1 designades för att inte kompromissa ifråga om mobilitet, estetik och ljud, och tog flera år av utveckling, så att ta emot en sådan renommerad utmärkelse är en fantastisk prestation. På RHA utmanar vi ständigt oss själva att göra produkter som erbjuder något bättre, och att Dacamp L1 nu får plats bland några av marknadens bästa produkter är en ära.

D/A-omvandlaren Dacamp L1 kommer nu att få ta plats på Red Dot Design Museum i tyska Essen. Det är världens största museum för samtida design, och visar över 2 000 olika produkter från världen över.

Skriven av Jakob Nilsson

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.