RHA tilldelas Red Dot Award

Hörlurstillverkaren RHA får en prestigefylld utmärkelse för sin mobila D/A-omvandlare Dacamp L1.

99mac har tidigare skrivit om den skottska hörlurstillverkaren #RHA, som förra året lanserade en mobil D/A-omvandlare i form av Dacamp L1. Denna mackapär tar digitala signaler från en enhet och omvandlar till analoga. Detta är användbart för mobiltelefoner som saknar hörlurskontakt, där användaren ändå vill ha lyxiga analoga hörlurar optimerade för extern förstärkning. Dacamp L1 erbjuder därmed rikliga möjligheter att finjustera ljudet för den villige entusiasten. Den är dock inte billig, då enheten går på närmare 5 500 kronor.

RHA får nu en ordentlig fjäder i hatten, då Dacamp L1 tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Award för god produktdesign. Dacamp L1 valdes ut från över 5 500 olika nominerade produkter från 54 olika länder. Produkterna utvärderas sedan utifrån innovation, funktionalitet och hållbarhet i en rigorös process som tar flera dagar. RHA:s produktchef Kyle Hutchison säger i ett pressutskick:

– Dacamp L1 designades för att inte kompromissa ifråga om mobilitet, estetik och ljud, och tog flera år av utveckling, så att ta emot en sådan renommerad utmärkelse är en fantastisk prestation. På RHA utmanar vi ständigt oss själva att göra produkter som erbjuder något bättre, och att Dacamp L1 nu får plats bland några av marknadens bästa produkter är en ära.

D/A-omvandlaren Dacamp L1 kommer nu att få ta plats på Red Dot Design Museum i tyska Essen. Det är världens största museum för samtida design, och visar över 2 000 olika produkter från världen över.

Skriven av Jakob Nilsson

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".