Apple kan utveckla sin egen grafikprocessor

I dagsläget levererar kretstillverkaren Imagination Technologies grafikkretsen till Ipad och Iphone, något som Apple ser ut att göra internt framöver.

Imagination Technologies är företaget som förser #Apple med grafikkretsen Power VR till Iphone och Ipad, men snart kan det bli ändring på detta. Enligt ett uttalande från #Imagination Technologies kommer Apple sluta använda deras produkter i enheter inom 15 till 24 månader. Imagination skriver:

”Apple har ännu inte tydliggjort hur de ska kunna tillverka helt en helt egen grafikprocessor utan att göra intrång på Imaginations patenterade teknik eller immateriella rättigheter och konfidentiell information.

Vi har begärt att få se hur detta förväntas göras men Apple har avböjt att tillhandahålla oss denna information. Vidare anser Imagination att det är extremt svårt att bygga en grafikprocessor från grunden utan att göra några intrång på immateriella rättigheter.”

Apple påstås designa en egen grafikkrets för att få mer kontroll över hårdvaran. I dagsläget är Apple en viktig kund för Imagination och står för ungefär hälften av företagets intäkter.

Kommentarer
1 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.