Apple kan utveckla sin egen grafikprocessor

I dagsläget levererar kretstillverkaren Imagination Technologies grafikkretsen till Ipad och Iphone, något som Apple ser ut att göra internt framöver.

Imagination Technologies är företaget som förser #Apple med grafikkretsen Power VR till Iphone och Ipad, men snart kan det bli ändring på detta. Enligt ett uttalande från #Imagination Technologies kommer Apple sluta använda deras produkter i enheter inom 15 till 24 månader. Imagination skriver:

”Apple har ännu inte tydliggjort hur de ska kunna tillverka helt en helt egen grafikprocessor utan att göra intrång på Imaginations patenterade teknik eller immateriella rättigheter och konfidentiell information.

Vi har begärt att få se hur detta förväntas göras men Apple har avböjt att tillhandahålla oss denna information. Vidare anser Imagination att det är extremt svårt att bygga en grafikprocessor från grunden utan att göra några intrång på immateriella rättigheter.”

Apple påstås designa en egen grafikkrets för att få mer kontroll över hårdvaran. I dagsläget är Apple en viktig kund för Imagination och står för ungefär hälften av företagets intäkter.

Kommentarer
1 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.