Apple kan utveckla sin egen grafikprocessor

I dagsläget levererar kretstillverkaren Imagination Technologies grafikkretsen till Ipad och Iphone, något som Apple ser ut att göra internt framöver.

Imagination Technologies är företaget som förser #Apple med grafikkretsen Power VR till Iphone och Ipad, men snart kan det bli ändring på detta. Enligt ett uttalande från #Imagination Technologies kommer Apple sluta använda deras produkter i enheter inom 15 till 24 månader. Imagination skriver:

”Apple har ännu inte tydliggjort hur de ska kunna tillverka helt en helt egen grafikprocessor utan att göra intrång på Imaginations patenterade teknik eller immateriella rättigheter och konfidentiell information.

Vi har begärt att få se hur detta förväntas göras men Apple har avböjt att tillhandahålla oss denna information. Vidare anser Imagination att det är extremt svårt att bygga en grafikprocessor från grunden utan att göra några intrång på immateriella rättigheter.”

Apple påstås designa en egen grafikkrets för att få mer kontroll över hårdvaran. I dagsläget är Apple en viktig kund för Imagination och står för ungefär hälften av företagets intäkter.

Kommentarer
1 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".