rykte

Apple kan erbjuda paketpris för tv-tjänster

Apple vill sälja videotjänsterna HBO, Showtime och Starz i ett förmånligt paket till sina Apple TV-kunder.

Efter en lång period av rykten om förhandlingar med innehållsleverantörer lyser Apples omtalade TV-tjänst fortfarande med sin frånvaro. Enligt en ny rapport från Recode överväger nu Apple istället att erbjuda några redan befintliga tjänster i ett förmånligt paketpris.

Paketet ifråga skulle innehålla tjänsterna HBO, Showtime och Starz, och erbjudas till användare av Apple TV och IOS-enheter till ett lägre pris än om de skulle köpas separat. Apple har enligt rapporten öppnat förhandlingar med de tre tjänsterna om ett samarbete.

Ingen av parterna har kommenterat uppgifterna, och vad paketet skulle kunna kosta är än så länge oklart. HBO, Showtime och Starz kostar för närvarande 15, 11 respektive 9 dollar i månaden. I svensk valuta motsvarar det totalt cirka 300 kronor. Om erbjudandet blir verklighet är det dock inte säkert att det gäller i Sverige.

Förutom samarbeten med andra aktörer ryktas Apple också satsa stort på egenproducerat innehåll. Både realitytävlingen Planet of the Apps och musikprogrammet Carpool Karaoke får premiär på Apple Music senare i år, och även annat material uppges förberedas.

Skriven av Jakob Nilsson

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.