rykte

Apple kan erbjuda paketpris för tv-tjänster

Apple vill sälja videotjänsterna HBO, Showtime och Starz i ett förmånligt paket till sina Apple TV-kunder.

Efter en lång period av rykten om förhandlingar med innehållsleverantörer lyser Apples omtalade TV-tjänst fortfarande med sin frånvaro. Enligt en ny rapport från Recode överväger nu Apple istället att erbjuda några redan befintliga tjänster i ett förmånligt paketpris.

Paketet ifråga skulle innehålla tjänsterna HBO, Showtime och Starz, och erbjudas till användare av Apple TV och IOS-enheter till ett lägre pris än om de skulle köpas separat. Apple har enligt rapporten öppnat förhandlingar med de tre tjänsterna om ett samarbete.

Ingen av parterna har kommenterat uppgifterna, och vad paketet skulle kunna kosta är än så länge oklart. HBO, Showtime och Starz kostar för närvarande 15, 11 respektive 9 dollar i månaden. I svensk valuta motsvarar det totalt cirka 300 kronor. Om erbjudandet blir verklighet är det dock inte säkert att det gäller i Sverige.

Förutom samarbeten med andra aktörer ryktas Apple också satsa stort på egenproducerat innehåll. Både realitytävlingen Planet of the Apps och musikprogrammet Carpool Karaoke får premiär på Apple Music senare i år, och även annat material uppges förberedas.

Skriven av Jakob Nilsson

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.