rykte

Apple kan erbjuda paketpris för tv-tjänster

Apple vill sälja videotjänsterna HBO, Showtime och Starz i ett förmånligt paket till sina Apple TV-kunder.

Efter en lång period av rykten om förhandlingar med innehållsleverantörer lyser Apples omtalade TV-tjänst fortfarande med sin frånvaro. Enligt en ny rapport från Recode överväger nu Apple istället att erbjuda några redan befintliga tjänster i ett förmånligt paketpris.

Paketet ifråga skulle innehålla tjänsterna HBO, Showtime och Starz, och erbjudas till användare av Apple TV och IOS-enheter till ett lägre pris än om de skulle köpas separat. Apple har enligt rapporten öppnat förhandlingar med de tre tjänsterna om ett samarbete.

Ingen av parterna har kommenterat uppgifterna, och vad paketet skulle kunna kosta är än så länge oklart. HBO, Showtime och Starz kostar för närvarande 15, 11 respektive 9 dollar i månaden. I svensk valuta motsvarar det totalt cirka 300 kronor. Om erbjudandet blir verklighet är det dock inte säkert att det gäller i Sverige.

Förutom samarbeten med andra aktörer ryktas Apple också satsa stort på egenproducerat innehåll. Både realitytävlingen Planet of the Apps och musikprogrammet Carpool Karaoke får premiär på Apple Music senare i år, och även annat material uppges förberedas.

Skriven av Jakob Nilsson

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.