Galaxy S8 kan låsas upp med foto

Samsungs nya telefon Galaxy S8 har flera olika sätt att logga in på enheten, bland annat ansiktsigenkänning som dock inte verkar vara särskilt säker.

Förra veckan presenterade #Samsung den länge omtalade mobiltelefonen #Galaxy S8, och bland de många nya funktionerna finns ansiktsigenkänning, som ska göra det smidigare för användaren att logga in på telefonen.

Nu har säkerheten vad gäller funktionen ifrågsatts, efter att en video publicerats där ett fotografi på en annan mobil används för att logga in på Galaxy S8. Videon spelades in i samband med lanseringseventet, och användaren har tagit en selfie som kan användas för att låsa upp S8 efter några misslyckade försök. Videon är publicerad av Youtube-kanalen Idevicehelp.

Möjligheten finns att funktionen kan komma att förbättras med mjukvaruuppdateringar innan säljstart av Galaxy S8 sker senare den här månaden. I ett uttalande till Ars Technica har Samsung också förklarat att ansiktsigenkänningen inte är betrodd att användas för att godkänna mobila betalningar. Detta kräver istället godkännande via fingeravtrycksläsaren eller ögonskannern.

Kommentarer
12 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".