Galaxy S8 kan låsas upp med foto

Samsungs nya telefon Galaxy S8 har flera olika sätt att logga in på enheten, bland annat ansiktsigenkänning som dock inte verkar vara särskilt säker.

Förra veckan presenterade #Samsung den länge omtalade mobiltelefonen #Galaxy S8, och bland de många nya funktionerna finns ansiktsigenkänning, som ska göra det smidigare för användaren att logga in på telefonen.

Nu har säkerheten vad gäller funktionen ifrågsatts, efter att en video publicerats där ett fotografi på en annan mobil används för att logga in på Galaxy S8. Videon spelades in i samband med lanseringseventet, och användaren har tagit en selfie som kan användas för att låsa upp S8 efter några misslyckade försök. Videon är publicerad av Youtube-kanalen Idevicehelp.

Möjligheten finns att funktionen kan komma att förbättras med mjukvaruuppdateringar innan säljstart av Galaxy S8 sker senare den här månaden. I ett uttalande till Ars Technica har Samsung också förklarat att ansiktsigenkänningen inte är betrodd att användas för att godkänna mobila betalningar. Detta kräver istället godkännande via fingeravtrycksläsaren eller ögonskannern.

Kommentarer
12 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.