Galaxy S8 kan låsas upp med foto

Samsungs nya telefon Galaxy S8 har flera olika sätt att logga in på enheten, bland annat ansiktsigenkänning som dock inte verkar vara särskilt säker.

Förra veckan presenterade #Samsung den länge omtalade mobiltelefonen #Galaxy S8, och bland de många nya funktionerna finns ansiktsigenkänning, som ska göra det smidigare för användaren att logga in på telefonen.

Nu har säkerheten vad gäller funktionen ifrågsatts, efter att en video publicerats där ett fotografi på en annan mobil används för att logga in på Galaxy S8. Videon spelades in i samband med lanseringseventet, och användaren har tagit en selfie som kan användas för att låsa upp S8 efter några misslyckade försök. Videon är publicerad av Youtube-kanalen Idevicehelp.

Möjligheten finns att funktionen kan komma att förbättras med mjukvaruuppdateringar innan säljstart av Galaxy S8 sker senare den här månaden. I ett uttalande till Ars Technica har Samsung också förklarat att ansiktsigenkänningen inte är betrodd att användas för att godkänna mobila betalningar. Detta kräver istället godkännande via fingeravtrycksläsaren eller ögonskannern.

Kommentarer
12 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.