Samsung demonstrerar assistenten Bixby

Under onsdagens Galaxy S8-event presenterades AI-assistenten Bixby utan att demonstreras. Nu har Samsung lagt upp en videodemonstration.

När #Samsung till slut presenterade de nya flaggskeppstelefonerna Galaxy S8 och Galaxy S8+ i onsdags introducerades även den digitala AI-assistenten #Bixby. Förvånansvärt nog pratade Samsungs representanter om vad assistenten ska kunna göra, utan att praktiskt demonstrera funktionen.

Bixby består av tre huvudsakliga delar: röststyrning, visuell sökning via bilder och styrning smarta hemmet. Journalister som var på plats under Samsungs event fick inte testa funktioner som röst- eller bildstyrning, något som ledde till spekulationer om att tjänsten ännu inte är färdig och att den kanske inte blir redo förrän telefonerna lanseras mot slutet av april.

Nu har dock Samsung lagt upp en officiell demonstrationsvideo där både röststyrning och bildsökning visas. Demonstrationen visar bland annat upp hur användaren med rösten kan ändra skärmens ljusstyrka, spela upp video trådlöst på en TV, öppna kameran i selfie-läge, visa senast tagna foto, med mera.

Bixby är i dagsläget inte bekräftad att få stöd för svenskt språk, något som Samsungs tidigare röststyrningstjänst S Voice inte heller stöder.

Kommentarer
25 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.