Samsung demonstrerar assistenten Bixby

Under onsdagens Galaxy S8-event presenterades AI-assistenten Bixby utan att demonstreras. Nu har Samsung lagt upp en videodemonstration.

När #Samsung till slut presenterade de nya flaggskeppstelefonerna Galaxy S8 och Galaxy S8+ i onsdags introducerades även den digitala AI-assistenten #Bixby. Förvånansvärt nog pratade Samsungs representanter om vad assistenten ska kunna göra, utan att praktiskt demonstrera funktionen.

Bixby består av tre huvudsakliga delar: röststyrning, visuell sökning via bilder och styrning smarta hemmet. Journalister som var på plats under Samsungs event fick inte testa funktioner som röst- eller bildstyrning, något som ledde till spekulationer om att tjänsten ännu inte är färdig och att den kanske inte blir redo förrän telefonerna lanseras mot slutet av april.

Nu har dock Samsung lagt upp en officiell demonstrationsvideo där både röststyrning och bildsökning visas. Demonstrationen visar bland annat upp hur användaren med rösten kan ändra skärmens ljusstyrka, spela upp video trådlöst på en TV, öppna kameran i selfie-läge, visa senast tagna foto, med mera.

Bixby är i dagsläget inte bekräftad att få stöd för svenskt språk, något som Samsungs tidigare röststyrningstjänst S Voice inte heller stöder.

Kommentarer
25 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.