Google Kalender finns nu till Ipad

Nu finns Googles Kalender att ladda ner till Ipad. Appen är optimerad för den större arbetsytan men liknar på många sätt Iphone-versionen.

Googles kalenderapp har till slut blivit tillgänglig i en officiell version till Ipad, skriver Google på sin nyhetsblogg. Tidigare fanns den tillgänglig på Iphone, Android-enheter och som webbtjänst. Appen till #Ipad skiljer sig något från den till Iphone, men det handlar inte om några större förändringar. Användargränssnittet är lite annorlunda från Iphone och påminner mer om hur appen ser ut i Android-plattor.

#Google är dock noga med att påpeka att Kalenderappen är optimerad för Ipad. Precis som i andra versioner går det att använda funktioner som smart schemaläggning och förslag på möten baserat på luckor i olika personers kalendrar. Det går även att sätta deadlines och mål som kalendern påminner dig om och hjälper dig uppnå. Om du använder Gmail-appen kan information om möten och liknande händelser i e-postmeddelanden läggas till i Kalender-appen.

Google lovar även att de inom kort kommer göra uppdateringar till IOS-versionen av #Google Kalender som bland annat kommer innehålla en widget som informerar om nästa eller kommande händelser.

Kommer du ladda ner och använda Google Kalender på din Ipad?

Kommentarer
1 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.