Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Windows 10 Creator's Update släpps 11 april

Den kommande stora uppdateringen av Windows 10 lägger bland annat till stöd för 3D-modellering direkt i systemet.

I oktober i fjol visade Microsoft upp Creator's Update, en stor uppdatering av operativsystemet där kreatörer står i fokus. Uppdateringen presenterades i samband med att Microsoft presenterade Imac-konkurrenten Surface Studio. Microsoft går nu ut med att uppdateringen blir globalt tillgänglig för nedladdning den 11 april.

Om du har missat vår tidigare rapportering om Creator's Update är de huvudsakliga nyheterna som följer:

  • Ritprogrammet Paint har uppgraderats med nytt gränssnitt och funktioner för att skapa och redigera 3D-objekt. Det nya namnet är således Paint 3D.

  • Uppdateringen lägger till stöd för förstärkt verklighet (augmented reality, AR), som av Microsoft även kallas Mixed Reality. Företaget har sedan tidigare visat upp AR-headset för Windows 10 som tillhandahålls av tredjepartsföretag, exempelvis Lenovo, och nu får alltså systemet inbyggt stöd för denna typ av innehåll.

  • Den som strömmar datorspelande har tidigare fått förlita sig på specialiserad mjukvara för detta ändamål, men i och med Creator's Update får Windows 10 inbyggt stöd för streaming av spel. Funktionen kallas Beam och stöder utöver själva streamingen även chat och åskådarna kan använda sig av olika kommandon för att lämna förslag på vad spelaren ska göra.

  • Uppdateringen ska även göra säkerhetsinställningarna bättre och tydligare att tolka.

  • Webbläsaren Edge ska också vara förbättrad, med utökade möjligheter för att hantera flikar.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.