Windows 10 Creator's Update släpps 11 april

Den kommande stora uppdateringen av Windows 10 lägger bland annat till stöd för 3D-modellering direkt i systemet.

I oktober i fjol visade Microsoft upp Creator's Update, en stor uppdatering av operativsystemet där kreatörer står i fokus. Uppdateringen presenterades i samband med att Microsoft presenterade Imac-konkurrenten Surface Studio. Microsoft går nu ut med att uppdateringen blir globalt tillgänglig för nedladdning den 11 april.

Om du har missat vår tidigare rapportering om Creator's Update är de huvudsakliga nyheterna som följer:

  • Ritprogrammet Paint har uppgraderats med nytt gränssnitt och funktioner för att skapa och redigera 3D-objekt. Det nya namnet är således Paint 3D.

  • Uppdateringen lägger till stöd för förstärkt verklighet (augmented reality, AR), som av Microsoft även kallas Mixed Reality. Företaget har sedan tidigare visat upp AR-headset för Windows 10 som tillhandahålls av tredjepartsföretag, exempelvis Lenovo, och nu får alltså systemet inbyggt stöd för denna typ av innehåll.

  • Den som strömmar datorspelande har tidigare fått förlita sig på specialiserad mjukvara för detta ändamål, men i och med Creator's Update får Windows 10 inbyggt stöd för streaming av spel. Funktionen kallas Beam och stöder utöver själva streamingen även chat och åskådarna kan använda sig av olika kommandon för att lämna förslag på vad spelaren ska göra.

  • Uppdateringen ska även göra säkerhetsinställningarna bättre och tydligare att tolka.

  • Webbläsaren Edge ska också vara förbättrad, med utökade möjligheter för att hantera flikar.

Kommentarer
2 svar

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.