Clinton uppmärksammar sexism i Silicon Valley

I sitt tal under kongressen Professional Businesswomen of California pratar Hillary Clinton om sexismen inom vetenskaps- och tekniksektorn och vikten av att synliggöra den för att åstadkomma förändring.

I tisdags pratade den förra presidentkandidaten Hillary Clinton på kongressen Professional Businesswomen of California (PBWC) i San Fancisco, rapporterar Cnet. I sitt tal tar hon upp faktumet att det fortfarande finns väldigt få kvinnor inom tekniksektorn och speciellt i beslutsfattande led och på högre poster. I sitt tal säger Clinton:

– Det finns fortfarande en bedrövande brist på kvinnor i de högre positionerna inom vetenskap och teknik. Vi behöver skapa ett klimat där kvinnor inte behöver acceptera och anpassa sig till sexism på jobbet.

Läs också vår krönika: Teknikens rum behöver plats för fler Hon uppmärksammar också vikten av att synliggöra sexistiska arbetsmiljöer på företag för att tvinga företagen att ta itu med problematiken. Bland annat nämner Clinton den före detta Uber-anställda utvecklaren Susan Fowler som nyligen berättade om sina erfarenheter på Uber. Fowlers berättelse om den sexistiska arbetsmiljön som hon mötte på Uber väckte stor uppståndelse när den publicerades. I sitt tal prisar Clinton Fowler för att hon trädde fram med sin historia och säger:

– Fler och fler kvinnor har vågat berätta om sina erfarenheter i Silicon Valley. Personer som Susan Fowler är så viktiga för de tvingar företag att ta ansvar för att åtgärda problemen.

Samma dag som Clinton höll sitt tal släppte Uber sin första mångfaldsrapport. Rapporten visar att majoriteten anställda är vita män, och att andelen kvinnor minskat något sedan föregående år. På Uber som helhet är 36 procent av de anställda kvinnor men endast 15 procent att utvecklarna är kvinnor på företaget.

Se talet och intervjun i sin helhet nedan.

Skriven av Amanda Reventlid

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.