Clinton uppmärksammar sexism i Silicon Valley

I sitt tal under kongressen Professional Businesswomen of California pratar Hillary Clinton om sexismen inom vetenskaps- och tekniksektorn och vikten av att synliggöra den för att åstadkomma förändring.

I tisdags pratade den förra presidentkandidaten Hillary Clinton på kongressen Professional Businesswomen of California (PBWC) i San Fancisco, rapporterar Cnet. I sitt tal tar hon upp faktumet att det fortfarande finns väldigt få kvinnor inom tekniksektorn och speciellt i beslutsfattande led och på högre poster. I sitt tal säger Clinton:

– Det finns fortfarande en bedrövande brist på kvinnor i de högre positionerna inom vetenskap och teknik. Vi behöver skapa ett klimat där kvinnor inte behöver acceptera och anpassa sig till sexism på jobbet.

Läs också vår krönika: Teknikens rum behöver plats för fler Hon uppmärksammar också vikten av att synliggöra sexistiska arbetsmiljöer på företag för att tvinga företagen att ta itu med problematiken. Bland annat nämner Clinton den före detta Uber-anställda utvecklaren Susan Fowler som nyligen berättade om sina erfarenheter på Uber. Fowlers berättelse om den sexistiska arbetsmiljön som hon mötte på Uber väckte stor uppståndelse när den publicerades. I sitt tal prisar Clinton Fowler för att hon trädde fram med sin historia och säger:

– Fler och fler kvinnor har vågat berätta om sina erfarenheter i Silicon Valley. Personer som Susan Fowler är så viktiga för de tvingar företag att ta ansvar för att åtgärda problemen.

Samma dag som Clinton höll sitt tal släppte Uber sin första mångfaldsrapport. Rapporten visar att majoriteten anställda är vita män, och att andelen kvinnor minskat något sedan föregående år. På Uber som helhet är 36 procent av de anställda kvinnor men endast 15 procent att utvecklarna är kvinnor på företaget.

Se talet och intervjun i sin helhet nedan.

Skriven av Amanda Reventlid

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.