Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Clinton uppmärksammar sexism i Silicon Valley

I sitt tal under kongressen Professional Businesswomen of California pratar Hillary Clinton om sexismen inom vetenskaps- och tekniksektorn och vikten av att synliggöra den för att åstadkomma förändring.

I tisdags pratade den förra presidentkandidaten Hillary Clinton på kongressen Professional Businesswomen of California (PBWC) i San Fancisco, rapporterar Cnet. I sitt tal tar hon upp faktumet att det fortfarande finns väldigt få kvinnor inom tekniksektorn och speciellt i beslutsfattande led och på högre poster. I sitt tal säger Clinton:

– Det finns fortfarande en bedrövande brist på kvinnor i de högre positionerna inom vetenskap och teknik. Vi behöver skapa ett klimat där kvinnor inte behöver acceptera och anpassa sig till sexism på jobbet.

Läs också vår krönika: Teknikens rum behöver plats för fler Hon uppmärksammar också vikten av att synliggöra sexistiska arbetsmiljöer på företag för att tvinga företagen att ta itu med problematiken. Bland annat nämner Clinton den före detta Uber-anställda utvecklaren Susan Fowler som nyligen berättade om sina erfarenheter på Uber. Fowlers berättelse om den sexistiska arbetsmiljön som hon mötte på Uber väckte stor uppståndelse när den publicerades. I sitt tal prisar Clinton Fowler för att hon trädde fram med sin historia och säger:

– Fler och fler kvinnor har vågat berätta om sina erfarenheter i Silicon Valley. Personer som Susan Fowler är så viktiga för de tvingar företag att ta ansvar för att åtgärda problemen.

Samma dag som Clinton höll sitt tal släppte Uber sin första mångfaldsrapport. Rapporten visar att majoriteten anställda är vita män, och att andelen kvinnor minskat något sedan föregående år. På Uber som helhet är 36 procent av de anställda kvinnor men endast 15 procent att utvecklarna är kvinnor på företaget.

Se talet och intervjun i sin helhet nedan.

Skriven av Amanda Reventlid

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.