Donald Trump byter till Iphone

Förra året uppmanade Donald Trump till bojkott av Apple, men nu har USA:s president själv gått över till Iphone.

USA:s president Donald Trump gick under sin valkampanj hårt åt Apple. Bland annat lovade han att han skulle tvinga Apple att flytta sin datortillverkning till USA. För lite mer än ett år sedan uppmanade Trump också allmänheten att bojkotta Apple på grund av konflikten mellan FBI och Apple gällande en låst telefon som tillhörde en brottsling.

Trump uttalar sig ofta och gärna på #Twitter, och det har varit vida känt att han då använt en Samsung Galaxy S3, medan hans stab skickat tweets från en Iphone. I januari rapporterades det dock att Trump bytt sin Galaxy S3 mot en nyare och säkrare telefon i samband med att han svors in som president. Tweets som skickats på sista tiden har kommit från en Iphone, vilket lett till spekulationer om att Trump bytt märke, eller att hans stab till stor del tagit över Twitter-kontot.

Nu har dock presidentens rådgivare Dan Scavino Jr gått ut och lagt korten på borden. På Twitter meddelar han att president Trump mycket riktigt använt en ny Iphone de senaste veckorna, och att det fortfarande är han själv som skriver.

Kommentarer
3 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.