Samsung-butik börjar brinna

Igår bröt en brand ut i en Samsung-butik i Singapore. Ingen kom till skada men det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Under fjolåret brottades #Samsung med självantändande Galaxy Note 7-mobiler. Efter att många mobiler fattat eld tvingades Samsung till sist att återkalla modellen. De gjorde en noggrann utredning och kom fram till att batteriet var boven i dramat. Samsung gick ut med en offentlig ursäkt och satte in ett åttastegstest för att säkerhetsställa att problemet inte skulle inträffa igen.

Det sista Samsung antagligen vill förknippas med just nu är bränder, speciellt eftersom de ska presentera nästa flaggskepp #Galaxy S8 idag. Channel News Asia rapporterar dock att en Samsung-butik i Singapore började brinna igår. Samsung har bekräftat att branden började i en Samsung Experience Store men att ingen kom till skada. Butiken och de kringliggande butikerna stängdes kort efter att branden upptäcktes. Än så länge är det oklart vad som startade branden men butiken kommer vara stängd tills Samsung hittat orsaken till branden.

Kommentarer
7 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.