Apple uppdaterar Mainstage 3

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Mainstage är en kompanjonapp till Logic Pro, och förvandlar din Mac till ett verktyg vid livespelningar. Nu har appen uppdaterats till version 3.3, och får bland annat ett nytt gränssnitt och stöd för Touch Bar på nya Macbook Pro. Tryckremsan kan exempelvis användas för att spela på programvaruinstrumenten i appen och snabbt komma åt olika kortkommandon.

Mainstage 3.3 har också en lång rad andra nyheter, som Apple har publicerat på sin webbplats. Bland annat återfinns nya insticksfiler för MIDI, äkta stereopanorering och direkt tilldelning av programvaruinstrument som sidechain-källor. De som vet vad det betyder är förmodligen helt rätt målgrupp för den här appen, som kostar 319 kronor i Mac App Store.

Skriven av Jakob Nilsson

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.