Apple uppdaterar Mainstage 3

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Mainstage är en kompanjonapp till Logic Pro, och förvandlar din Mac till ett verktyg vid livespelningar. Nu har appen uppdaterats till version 3.3, och får bland annat ett nytt gränssnitt och stöd för Touch Bar på nya Macbook Pro. Tryckremsan kan exempelvis användas för att spela på programvaruinstrumenten i appen och snabbt komma åt olika kortkommandon.

Mainstage 3.3 har också en lång rad andra nyheter, som Apple har publicerat på sin webbplats. Bland annat återfinns nya insticksfiler för MIDI, äkta stereopanorering och direkt tilldelning av programvaruinstrument som sidechain-källor. De som vet vad det betyder är förmodligen helt rätt målgrupp för den här appen, som kostar 319 kronor i Mac App Store.

Skriven av Jakob Nilsson

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.