Iwork-sviten uppdateras för Mac och IOS

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Det är inte bara sina operativsystem som #Apple uppdaterar idag, även flera appar har fått nya versioner. Iwork-sviten består av de tre programmen Pages, Keynote och Numbers, som alla har fått nya versioner både för Mac OS och IOS.

Många av de nya funktionerna är gemensamma för alla tre apparna, så som möjligheten att enkelt ändra typsnitt i ett helt dokument, presentation eller kalkylblad. Alla apparna har också fått stöd för Touch ID på Mac för att öppna lösenordsskyddade dokument.

Presentationsappen Keynote har fått exportstöd för plattformar som Medium och Wordpress, och till slut har också importstöd från Keynote 1.0 tillkommit. Ordbehandlaren Pages har fått stöd för matematiska ekvationer enligt vetenskapliga standarder LaTeX och MathML.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.