Apple TV uppdateras med TV OS 10.2

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Igår skrev vi om förväntade nyheter som dykt upp i betaversionen av operativsystemet #TV OS 10.2 för #Apple TV. Nu har #Apple gjort uppdateringen tillgänglig för alla användare, och den nya systemversionen installeras genom Programuppdateringen i enhetens inställningar.

TV OS 10.2 erbjuder snabbare skrollning i listor genom att svepa på den högra sidan av fjärrkontrollen. Detta ska förhoppningsvis göra det enklare att ta sig igenom en lång lista med information, så som ett musik- eller filmbibliotek.

Numera går hyrfilmer från Itunes Store också att se på en annan enhet än där objektet hyrdes, så det går att hyra en film från telefonen på vägen hem, och sedan titta på sin Apple TV. Vad gäller övriga nyheter i TV OS 10.2 anges inget speciellt från Apples sida, men appen TV har översatts till svenska vilket kan innebära att appen snart lanseras här i Sverige.

Den tillhörande appen Fjärrkontroll har också uppdaterats och har nu fullt stöd för Ipad, samt möjligheten att visa låttexter, spellistor för musik, ljudspår och val för textning av film och tv-program.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.