Apple TV uppdateras med TV OS 10.2

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Igår skrev vi om förväntade nyheter som dykt upp i betaversionen av operativsystemet #TV OS 10.2 för #Apple TV. Nu har #Apple gjort uppdateringen tillgänglig för alla användare, och den nya systemversionen installeras genom Programuppdateringen i enhetens inställningar.

TV OS 10.2 erbjuder snabbare skrollning i listor genom att svepa på den högra sidan av fjärrkontrollen. Detta ska förhoppningsvis göra det enklare att ta sig igenom en lång lista med information, så som ett musik- eller filmbibliotek.

Numera går hyrfilmer från Itunes Store också att se på en annan enhet än där objektet hyrdes, så det går att hyra en film från telefonen på vägen hem, och sedan titta på sin Apple TV. Vad gäller övriga nyheter i TV OS 10.2 anges inget speciellt från Apples sida, men appen TV har översatts till svenska vilket kan innebära att appen snart lanseras här i Sverige.

Den tillhörande appen Fjärrkontroll har också uppdaterats och har nu fullt stöd för Ipad, samt möjligheten att visa låttexter, spellistor för musik, ljudspår och val för textning av film och tv-program.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.