Apple släpper Watch OS 3.2 med nytt bioläge

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

#Apple har jämte nya versioner av Mac OS Sierra och IOS 10 också uppdaterat #Watch OS 3 till version 3.2. Den nya versionen uppdateras som vanligt via Watch-appen på en parkopplad Iphone, och klockan ifråga måste ha minst 50 procent batteri kvar och laddas under tiden.

Den största nyheten i Watch OS 3.2 är det nya "bioläget" som det tidigare rapporterats om. Funktionen heter på engelska "Theater Mode" och avaktiverar helt enkelt att bildskärmen tänds när användaren lyfter armen. Detta kan vara väldigt praktiskt i miljöer där ljuset från klockan annars kan vara störande, som exempelvis på bio eller för dem som gillar att sova med sin klocka.

Med den nya systemversionen får #Apple Watch också stöd för ramverket Sirikit, vilket innebär att Apples digitala assistent kan användas för att bland annat boka en Uber, söka bland bilder, skicka meddelanden och mycket annat. Sirikit kom till Iphone med IOS 10 i höstas.

Har du hittat fler nyheter i Watch OS 3.2?

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.