Apple släpper Watch OS 3.2 med nytt bioläge

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

#Apple har jämte nya versioner av Mac OS Sierra och IOS 10 också uppdaterat #Watch OS 3 till version 3.2. Den nya versionen uppdateras som vanligt via Watch-appen på en parkopplad Iphone, och klockan ifråga måste ha minst 50 procent batteri kvar och laddas under tiden.

Den största nyheten i Watch OS 3.2 är det nya "bioläget" som det tidigare rapporterats om. Funktionen heter på engelska "Theater Mode" och avaktiverar helt enkelt att bildskärmen tänds när användaren lyfter armen. Detta kan vara väldigt praktiskt i miljöer där ljuset från klockan annars kan vara störande, som exempelvis på bio eller för dem som gillar att sova med sin klocka.

Med den nya systemversionen får #Apple Watch också stöd för ramverket Sirikit, vilket innebär att Apples digitala assistent kan användas för att bland annat boka en Uber, söka bland bilder, skicka meddelanden och mycket annat. Sirikit kom till Iphone med IOS 10 i höstas.

Har du hittat fler nyheter i Watch OS 3.2?

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.