Mac OS Sierra uppdateras till version 10.12.4

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Det är uppdateringsdags för #Apple, och samtliga av företagetes fyra mjukvaruplattformar har fått nya versioner. För Mac har version 10.12.4 av systemet Mac OS #Sierra släppts, vilket bjuder på ett antal nya funktioner och förändringar. Den nya systemversionen uppdateras gratis genom Mac App Store.

Den största nyheten är att funktionen Night Shift nu hittat till Mac efter att ha introducerats i IOS 9.3. Även här kan funktionen aktiveras manuellt för att tona bildskärmen till mer gula färgnyanser, vilket ska vara mer bekvämt för ögonen kvällstid. Det går också att ställa in funktionen automatiskt efter solens upp- och nedgång. Night Shift kontrolleras från Bildskärmsinställningar, och kan snabbaktiveras från Kontrollpanelen på skärmens högra sida.

Precis som i den nya versionen av IOS 10 har Siri blivit intresserad av kricket, och kan ge resultat och statistik från ligorna Indian Premier League och International Cricket Council. Det går nu även att diktera på shanghainesiska.

Bland mindre åtgärder märks bland annat förbättringar med PDF-rendering i appen Förhandsvisning, och att ämnesraden syns tydligare i konversationsläget i Mail-appen. Det nya filsystemet APFS som kom till IOS 10.3 har däremot ännu inte dykt upp på Mac och kommer gissningsvis senare i år, eller med nästa stora systemversion av #Mac OS i höst.

Har du hittat några spännande nya funktioner i Mac OS Sierra 10.12.4?

Kommentarer
21 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.