Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppdaterar IOS till version 10.3

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Apple har nu släppt #IOS 10.3 för Iphone, Ipad och Ipod Touch. Uppdateringen erbjuder ett antal nya funktioner, så som Hitta mina Airpods och det nya filsystemet APFS. Uppdateringen hämtas som vanligt hem via enhetens inställningar under Programuppdatering.

IOS 10.3 är en relativt stor uppdatering, och innehåller ett antal förändringar. Mest användbart för ägare av Apples trådlösa hörlurar Airpods är möjligen att dessa nu går att lokalisera genom appen Hitta min Iphone. Det hela fungerar likadant som att lokalisera en IOS-enhet, och hörlurarna kan fås att spela upp ett ljud för att hjälpa användaren att hitta dem. Systemet kommer ihåg var hörlurarna syntes till sist, men för att få kontakt med dem krävs att en Iphone är i närheten, precis så som Apple Watch fungerar.

Vid uppdateringen installeras också Apples nya filsystem APFS på IOS-enheten. APFS har vi skrivit om tidigare, och det är ett modernt filsystem optimerat för SSD- och flashlagring, förbättrat krypteringsstöd och många säkerhetsfunktioner. Med tanke på att hela filsystemet byts ut bör användare vara extra noga med att ta en säkerhetskopia på enheten innan uppdatering, bara utifall att något skulle gå fel.

Den nya systemversionen innehåller också ett antal mindre förändringar, så som att hyrfilmer från Itunes nu går att se på en annan enhet än objektet hyrdes på och att appen Kartor nu kan visa väderprognoser per timme med hjälp av 3D Touch. I appen Kalender går det nu att radera en oönskad inbjudan eller markera den som skräppost. Det går nu också att dela poddavsnitt via Meddelanden, och spela upp avsnitten direkt i chattappen.

Även Siri har fått en del nya förmågor, och kan bland annat interagera med Apple Pay för att betala räkningar eller kontrollera status på fakturor. Siri kan också användas för att boka transport via taxiappar som Uber och Lyft, och inte minst kan visa sportresultat och statistik från Cricket.

Har du hittat fler nya funktioner i IOS 10.3?

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
33 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.