Apple uppdaterar IOS till version 10.3

Apple har släppt uppdateringen IOS 10.3 till sitt mobila operativsystem, med nya funktioner och det nya filsystemet APFS.

Apple har nu släppt #IOS 10.3 för Iphone, Ipad och Ipod Touch. Uppdateringen erbjuder ett antal nya funktioner, så som Hitta mina Airpods och det nya filsystemet APFS. Uppdateringen hämtas som vanligt hem via enhetens inställningar under Programuppdatering.

IOS 10.3 är en relativt stor uppdatering, och innehåller ett antal förändringar. Mest användbart för ägare av Apples trådlösa hörlurar Airpods är möjligen att dessa nu går att lokalisera genom appen Hitta min Iphone. Det hela fungerar likadant som att lokalisera en IOS-enhet, och hörlurarna kan fås att spela upp ett ljud för att hjälpa användaren att hitta dem. Systemet kommer ihåg var hörlurarna syntes till sist, men för att få kontakt med dem krävs att en Iphone är i närheten, precis så som Apple Watch fungerar.

Vid uppdateringen installeras också Apples nya filsystem APFS på IOS-enheten. APFS har vi skrivit om tidigare, och det är ett modernt filsystem optimerat för SSD- och flashlagring, förbättrat krypteringsstöd och många säkerhetsfunktioner. Med tanke på att hela filsystemet byts ut bör användare vara extra noga med att ta en säkerhetskopia på enheten innan uppdatering, bara utifall att något skulle gå fel.

Den nya systemversionen innehåller också ett antal mindre förändringar, så som att hyrfilmer från Itunes nu går att se på en annan enhet än objektet hyrdes på och att appen Kartor nu kan visa väderprognoser per timme med hjälp av 3D Touch. I appen Kalender går det nu att radera en oönskad inbjudan eller markera den som skräppost. Det går nu också att dela poddavsnitt via Meddelanden, och spela upp avsnitten direkt i chattappen.

Även Siri har fått en del nya förmågor, och kan bland annat interagera med Apple Pay för att betala räkningar eller kontrollera status på fakturor. Siri kan också användas för att boka transport via taxiappar som Uber och Lyft, och inte minst kan visa sportresultat och statistik från Cricket.

Har du hittat fler nya funktioner i IOS 10.3?

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
33 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.