Rykte: Tillverkningen av A11 börjar i april

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Apples nästa version av Iphone väntas inte förrän i höst, men tillverkningen av nästa generation Apple-designade processorer kör igång långt innan dess. Enligt en rapport från tidningen Economic Daily News inleder kontraktstillverkaren TSMC produktionen av Apples processor #A11 i april, skriver Digitimes.

Dagens Iphone 7 använder processorn A10 Fusion, som har två högpresterande processorkärnor och två med lägre kraft som dock drar mindre ström. Hur A11 är utrustad är i dagsläget okänt, men det verkar troligt att Apple kommer att fortsätta upplägget med totalt fyra processorkärnor. Enligt rapporten kommer dock den nya processorn använda en tillverkningsmetod på 10 nanometer istället för dagens 16 nanometer. Det innebär i korthet en processor med bättre effektivitet och lägre strömförbrukning.

#TSMC är exklusiv tillverkare av A10 Fusion, och väntas vara det även för Apples A11-processor. A11 kommer troligtvis att göra entré i de Iphone-modeller som lanseras efter sommaren, och sedan också i framtida Ipad-modeller.

Kommentarer
1 svar

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.