Rykte: Tillverkningen av A11 börjar i april

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Apples nästa version av Iphone väntas inte förrän i höst, men tillverkningen av nästa generation Apple-designade processorer kör igång långt innan dess. Enligt en rapport från tidningen Economic Daily News inleder kontraktstillverkaren TSMC produktionen av Apples processor #A11 i april, skriver Digitimes.

Dagens Iphone 7 använder processorn A10 Fusion, som har två högpresterande processorkärnor och två med lägre kraft som dock drar mindre ström. Hur A11 är utrustad är i dagsläget okänt, men det verkar troligt att Apple kommer att fortsätta upplägget med totalt fyra processorkärnor. Enligt rapporten kommer dock den nya processorn använda en tillverkningsmetod på 10 nanometer istället för dagens 16 nanometer. Det innebär i korthet en processor med bättre effektivitet och lägre strömförbrukning.

#TSMC är exklusiv tillverkare av A10 Fusion, och väntas vara det även för Apples A11-processor. A11 kommer troligtvis att göra entré i de Iphone-modeller som lanseras efter sommaren, och sedan också i framtida Ipad-modeller.

Kommentarer
1 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.