Rykte: Tillverkningen av A11 börjar i april

Företaget TSMC börjar kontraktstillverka Apples nästa mobilprocessor A11 i april, enligt en rapport från Asien.

Apples nästa version av Iphone väntas inte förrän i höst, men tillverkningen av nästa generation Apple-designade processorer kör igång långt innan dess. Enligt en rapport från tidningen Economic Daily News inleder kontraktstillverkaren TSMC produktionen av Apples processor #A11 i april, skriver Digitimes.

Dagens Iphone 7 använder processorn A10 Fusion, som har två högpresterande processorkärnor och två med lägre kraft som dock drar mindre ström. Hur A11 är utrustad är i dagsläget okänt, men det verkar troligt att Apple kommer att fortsätta upplägget med totalt fyra processorkärnor. Enligt rapporten kommer dock den nya processorn använda en tillverkningsmetod på 10 nanometer istället för dagens 16 nanometer. Det innebär i korthet en processor med bättre effektivitet och lägre strömförbrukning.

#TSMC är exklusiv tillverkare av A10 Fusion, och väntas vara det även för Apples A11-processor. A11 kommer troligtvis att göra entré i de Iphone-modeller som lanseras efter sommaren, och sedan också i framtida Ipad-modeller.

Kommentarer
1 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.