Google Play ger bort gratis app varje vecka

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.

Det har tillkommit en ny sektion i Googles amerikanska appbutik, rapporterar The Next Web. Sektionen heter "Free App of the Week" och ska varje vecka erbjuda en betalapp gratis. Först ut är appen Card Wars som inspirerats av avsnittet i Cartoon Networks tecknade serie Äventyrsdags med samma namn.

#Google började i tysthet konceptet under helgen. Det verkar dock som att den nya sektionen endast finns i den amerikanska butiken. Däremot är appen Card Wars gratis även i den svenska #Google Play-butiken. Card Wars kostar egentligen 34 kronor men är denna vecka gratis.

Detta är dock inte första gången Google provar på att ge bort appar gratis. Under 2015 körde Google en likande kampanj där de varje vecka erbjöd en betalapp gratis.

Nyligen gjorde Google det möjligt för utvecklare att köra egna reakampanjer på sina appar under valfri period där även ursprungspriset är synligt intill det aktuella priset så användare kan se hur mycket de ”sparar” när de köper appen för reapriset.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.