Google Play ger bort gratis app varje vecka

Google har skaffat en ny sektion med veckans gratisapp i sin appbutik. Först ut är mobilspelet Card Wars.

Det har tillkommit en ny sektion i Googles amerikanska appbutik, rapporterar The Next Web. Sektionen heter "Free App of the Week" och ska varje vecka erbjuda en betalapp gratis. Först ut är appen Card Wars som inspirerats av avsnittet i Cartoon Networks tecknade serie Äventyrsdags med samma namn.

#Google började i tysthet konceptet under helgen. Det verkar dock som att den nya sektionen endast finns i den amerikanska butiken. Däremot är appen Card Wars gratis även i den svenska #Google Play-butiken. Card Wars kostar egentligen 34 kronor men är denna vecka gratis.

Detta är dock inte första gången Google provar på att ge bort appar gratis. Under 2015 körde Google en likande kampanj där de varje vecka erbjöd en betalapp gratis.

Nyligen gjorde Google det möjligt för utvecklare att köra egna reakampanjer på sina appar under valfri period där även ursprungspriset är synligt intill det aktuella priset så användare kan se hur mycket de ”sparar” när de köper appen för reapriset.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.