Drake slår strömmande rekord på Apple Music

Artisten Drake slår strömmande rekord, på både Spotify och Apple Music med sitt senaste album. Även på radiostationen Beats 1 är Drake populär.

Artisten Drake är en av branschens absolut största namn just nu, och hans senaste projekt More Life släpptes 18 mars bland annat på strömmande musiktjänster. Artisten själv har beskrivit More Life som en spellista snarare än ett regelrätt album, men oavsett slog det strömmande rekord på både #Spotify och #Apple Music under det första dygnet. På Apple Music strömmades albumet 89,9 miljoner gånger och Spotify nådde 61,3 miljoner strömmar trots att den senare tjänsten har fler användare.

Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att Spotify-lyssnare gillar Drake lite mindre än Apple Music-lyssnare. En förklaring kan vara att Apples musiktjänst promotat Drake en hel del, och albumet spelades också flitigt på radiostationen Beats 1. Även där slog Drake rekord, men det är inte avslöjat exakt hur många lyssnare som skruvade in programmet Ovo Sound Radio där albumet hade premiär.

Enligt Apple Music-chefen Larry Jackson är nu #Beats 1 världens största radiostation ifråga om lyssnare. Jackson säger till The Verge:

– Det är den största radiostationen i världen. Du kommer inte hitta någon annan station som har så många samtidiga lyssnare och publik som Beats 1, helt enkelt.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.