Drake slår strömmande rekord på Apple Music

Artisten Drake slår strömmande rekord, på både Spotify och Apple Music med sitt senaste album. Även på radiostationen Beats 1 är Drake populär.

Artisten Drake är en av branschens absolut största namn just nu, och hans senaste projekt More Life släpptes 18 mars bland annat på strömmande musiktjänster. Artisten själv har beskrivit More Life som en spellista snarare än ett regelrätt album, men oavsett slog det strömmande rekord på både #Spotify och #Apple Music under det första dygnet. På Apple Music strömmades albumet 89,9 miljoner gånger och Spotify nådde 61,3 miljoner strömmar trots att den senare tjänsten har fler användare.

Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att Spotify-lyssnare gillar Drake lite mindre än Apple Music-lyssnare. En förklaring kan vara att Apples musiktjänst promotat Drake en hel del, och albumet spelades också flitigt på radiostationen Beats 1. Även där slog Drake rekord, men det är inte avslöjat exakt hur många lyssnare som skruvade in programmet Ovo Sound Radio där albumet hade premiär.

Enligt Apple Music-chefen Larry Jackson är nu #Beats 1 världens största radiostation ifråga om lyssnare. Jackson säger till The Verge:

– Det är den största radiostationen i världen. Du kommer inte hitta någon annan station som har så många samtidiga lyssnare och publik som Beats 1, helt enkelt.

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".