Drake slår strömmande rekord på Apple Music

Artisten Drake slår strömmande rekord, på både Spotify och Apple Music med sitt senaste album. Även på radiostationen Beats 1 är Drake populär.

Artisten Drake är en av branschens absolut största namn just nu, och hans senaste projekt More Life släpptes 18 mars bland annat på strömmande musiktjänster. Artisten själv har beskrivit More Life som en spellista snarare än ett regelrätt album, men oavsett slog det strömmande rekord på både #Spotify och #Apple Music under det första dygnet. På Apple Music strömmades albumet 89,9 miljoner gånger och Spotify nådde 61,3 miljoner strömmar trots att den senare tjänsten har fler användare.

Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att Spotify-lyssnare gillar Drake lite mindre än Apple Music-lyssnare. En förklaring kan vara att Apples musiktjänst promotat Drake en hel del, och albumet spelades också flitigt på radiostationen Beats 1. Även där slog Drake rekord, men det är inte avslöjat exakt hur många lyssnare som skruvade in programmet Ovo Sound Radio där albumet hade premiär.

Enligt Apple Music-chefen Larry Jackson är nu #Beats 1 världens största radiostation ifråga om lyssnare. Jackson säger till The Verge:

– Det är den största radiostationen i världen. Du kommer inte hitta någon annan station som har så många samtidiga lyssnare och publik som Beats 1, helt enkelt.

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.