4-åring räddade livet på mamma med Siri

Pojken från Kenley hade sinnesnärvaro nog för att rädda sin mammas liv med hjälp av hennes Iphone.

Fyraåringen Roman från Kenley söder om London var hemma med sin tvillingbror och lillebror när deras mamma förlorade medvetandet. Den rådige Roman låste då upp sin mammas Iphone med hjälp av hennes tumme och bad Siri att ringa 999, vilket är Storbritanniens motsvarighet till 112.

Tack vare att pojken dessutom kunde tala om för larmoperatören vad han hade för hemadress kunde polis och ambulans nå fram till huset på mindre än 13 minuter, vilket räckte för att ge hjärt-lungräddning och därmed rädda livet på mamman.

Siri må ha sina begränsningar, men kan alltså ändå vara riktigt användbar ibland!

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
4 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.