4-åring räddade livet på mamma med Siri

Pojken från Kenley hade sinnesnärvaro nog för att rädda sin mammas liv med hjälp av hennes Iphone.

Fyraåringen Roman från Kenley söder om London var hemma med sin tvillingbror och lillebror när deras mamma förlorade medvetandet. Den rådige Roman låste då upp sin mammas Iphone med hjälp av hennes tumme och bad Siri att ringa 999, vilket är Storbritanniens motsvarighet till 112.

Tack vare att pojken dessutom kunde tala om för larmoperatören vad han hade för hemadress kunde polis och ambulans nå fram till huset på mindre än 13 minuter, vilket räckte för att ge hjärt-lungräddning och därmed rädda livet på mamman.

Siri må ha sina begränsningar, men kan alltså ändå vara riktigt användbar ibland!

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
4 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.