Twitter kan ta betalt för premiumfunktioner

Twitter överväger att börja ta betalt för vissa premiumfunktioner, bland annat kraftigare analysverktyg och mer detaljerade notiser.

Det sociala nätverket #Twitter är på jakt efter intäkter, och har nyligen i en enkät frågat sina användare om de är villiga att betala för vissa funktioner. Premiumfunktionerna som kan komma att kosta pengar återfinns idag i Tweetdeck, och hit hör bland annat anlytiska verktyg, nyhetsnotiser och bättre kontroller för att följa flera flöden.

Twitter köpte Tweetdeck 2011, och förbereder nu enligt The Verge en ny version av appen. Målgruppen som kan tänkas betala är i första hand marknadsförare, journalister och analytiker. Twitter uppger dock att den grundläggande tjänsten ska förbli gratis.

Skriven av Jakob Nilsson

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.