Twitter kan ta betalt för premiumfunktioner

Twitter överväger att börja ta betalt för vissa premiumfunktioner, bland annat kraftigare analysverktyg och mer detaljerade notiser.

Det sociala nätverket #Twitter är på jakt efter intäkter, och har nyligen i en enkät frågat sina användare om de är villiga att betala för vissa funktioner. Premiumfunktionerna som kan komma att kosta pengar återfinns idag i Tweetdeck, och hit hör bland annat anlytiska verktyg, nyhetsnotiser och bättre kontroller för att följa flera flöden.

Twitter köpte Tweetdeck 2011, och förbereder nu enligt The Verge en ny version av appen. Målgruppen som kan tänkas betala är i första hand marknadsförare, journalister och analytiker. Twitter uppger dock att den grundläggande tjänsten ska förbli gratis.

Skriven av Jakob Nilsson

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.