Iphone kan bli styrplatta till bärbar Mac

Ett patent beskriver hur en Iphone eller Ipad kan dockas med en bärbar Mac, och antingen agera bildskärm eller styrplatta.

#Apple kan ha större planer för tryckskärmar på #Mac än bara Touch Bar, som introducerades i höstas på nya Macbook Pro. Ett patent som upptäckts av Apple Insider beskriver en bärbar Mac med utrymme för en Iphone eller Ipad. I en av illustrationerna kan en Iphone placeras där styrplattan sitter på en Mac, och därmed agera styrplatta samt bidra med sin egen processorkraft och minne.

I en variant placeras Ipad-plattan i datorn istället för en skärm, och även här är det plattan som står för processor och minne, men med möjligheten att få utökad grafisk prestanda från komponenter i laptop-delen.

Patenten ansöktes i september, och som vanligt finns det inga garantier för att detta faktiskt blir riktiga produkter i slutändan.

Kommentarer
6 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.