Iphone kan bli styrplatta till bärbar Mac

Ett patent beskriver hur en Iphone eller Ipad kan dockas med en bärbar Mac, och antingen agera bildskärm eller styrplatta.

#Apple kan ha större planer för tryckskärmar på #Mac än bara Touch Bar, som introducerades i höstas på nya Macbook Pro. Ett patent som upptäckts av Apple Insider beskriver en bärbar Mac med utrymme för en Iphone eller Ipad. I en av illustrationerna kan en Iphone placeras där styrplattan sitter på en Mac, och därmed agera styrplatta samt bidra med sin egen processorkraft och minne.

I en variant placeras Ipad-plattan i datorn istället för en skärm, och även här är det plattan som står för processor och minne, men med möjligheten att få utökad grafisk prestanda från komponenter i laptop-delen.

Patenten ansöktes i september, och som vanligt finns det inga garantier för att detta faktiskt blir riktiga produkter i slutändan.

Kommentarer
6 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.