Iphone kan bli styrplatta till bärbar Mac

Ett patent beskriver hur en Iphone eller Ipad kan dockas med en bärbar Mac, och antingen agera bildskärm eller styrplatta.

#Apple kan ha större planer för tryckskärmar på #Mac än bara Touch Bar, som introducerades i höstas på nya Macbook Pro. Ett patent som upptäckts av Apple Insider beskriver en bärbar Mac med utrymme för en Iphone eller Ipad. I en av illustrationerna kan en Iphone placeras där styrplattan sitter på en Mac, och därmed agera styrplatta samt bidra med sin egen processorkraft och minne.

I en variant placeras Ipad-plattan i datorn istället för en skärm, och även här är det plattan som står för processor och minne, men med möjligheten att få utökad grafisk prestanda från komponenter i laptop-delen.

Patenten ansöktes i september, och som vanligt finns det inga garantier för att detta faktiskt blir riktiga produkter i slutändan.

Kommentarer
6 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.