Emoji får klädesplagg, magiker och T-Rex

Den femte utgåvan av emoji-alfabetet planeras till sommaren, och nya symboler är bland nya maträtter, djur, yrken och en Tyrannosaurus Rex.

Det blir fler #emoji även i år, när standarden Unicode 10 släpps i sommar och kommer att innehålla inte mindre än 69 nya emoji-symboler. Detta blir version 5.0 av det officiella emoji-alfabetet, och Emojipedia har publicerat hela listan.

Många av symoblerna är varianter av samma, såsom personer med olika hudfärg och yrken med både kvinnor och män. Till exempel finns en magiker, som består av totalt fem olika hudfärgsvarianter för respektive kön.

Annars är många av symbolerna maträtter av olika slag, såsom en pretzel, en smörgås, tomatsoppa på burk, lyckokaka, stek och kinesisk hämtmat. Även klädesplagg av olika slag dyker upp, såsom strumpor, handskar, rock och en halsduk. Alfabetet får också sina två första dinosaurier i form av en Sauropod och en Tyrannosaurus Rex.

Unicode-konsortiet kommer att släppa det nya alfabetet i juni, men när symbolerna dyker upp i Android eller IOS är oklart. Gissningsvis kommer den nya uppsättningen försent för att hinna med IOS 11 eller Android O, men det är möjligt att de läggs till i form av en senare uppdatering.

Vilken är din favorit bland de nya emoji-symbolerna?

Kommentarer
1 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.