Emoji får klädesplagg, magiker och T-Rex

Den femte utgåvan av emoji-alfabetet planeras till sommaren, och nya symboler är bland nya maträtter, djur, yrken och en Tyrannosaurus Rex.

Det blir fler #emoji även i år, när standarden Unicode 10 släpps i sommar och kommer att innehålla inte mindre än 69 nya emoji-symboler. Detta blir version 5.0 av det officiella emoji-alfabetet, och Emojipedia har publicerat hela listan.

Många av symoblerna är varianter av samma, såsom personer med olika hudfärg och yrken med både kvinnor och män. Till exempel finns en magiker, som består av totalt fem olika hudfärgsvarianter för respektive kön.

Annars är många av symbolerna maträtter av olika slag, såsom en pretzel, en smörgås, tomatsoppa på burk, lyckokaka, stek och kinesisk hämtmat. Även klädesplagg av olika slag dyker upp, såsom strumpor, handskar, rock och en halsduk. Alfabetet får också sina två första dinosaurier i form av en Sauropod och en Tyrannosaurus Rex.

Unicode-konsortiet kommer att släppa det nya alfabetet i juni, men när symbolerna dyker upp i Android eller IOS är oklart. Gissningsvis kommer den nya uppsättningen försent för att hinna med IOS 11 eller Android O, men det är möjligt att de läggs till i form av en senare uppdatering.

Vilken är din favorit bland de nya emoji-symbolerna?

Kommentarer
1 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".