Emoji får klädesplagg, magiker och T-Rex

Den femte utgåvan av emoji-alfabetet planeras till sommaren, och nya symboler är bland nya maträtter, djur, yrken och en Tyrannosaurus Rex.

Det blir fler #emoji även i år, när standarden Unicode 10 släpps i sommar och kommer att innehålla inte mindre än 69 nya emoji-symboler. Detta blir version 5.0 av det officiella emoji-alfabetet, och Emojipedia har publicerat hela listan.

Många av symoblerna är varianter av samma, såsom personer med olika hudfärg och yrken med både kvinnor och män. Till exempel finns en magiker, som består av totalt fem olika hudfärgsvarianter för respektive kön.

Annars är många av symbolerna maträtter av olika slag, såsom en pretzel, en smörgås, tomatsoppa på burk, lyckokaka, stek och kinesisk hämtmat. Även klädesplagg av olika slag dyker upp, såsom strumpor, handskar, rock och en halsduk. Alfabetet får också sina två första dinosaurier i form av en Sauropod och en Tyrannosaurus Rex.

Unicode-konsortiet kommer att släppa det nya alfabetet i juni, men när symbolerna dyker upp i Android eller IOS är oklart. Gissningsvis kommer den nya uppsättningen försent för att hinna med IOS 11 eller Android O, men det är möjligt att de läggs till i form av en senare uppdatering.

Vilken är din favorit bland de nya emoji-symbolerna?

Kommentarer
1 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.