Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Emoji får klädesplagg, magiker och T-Rex

Den femte utgåvan av emoji-alfabetet planeras till sommaren, och nya symboler är bland nya maträtter, djur, yrken och en Tyrannosaurus Rex.

Det blir fler #emoji även i år, när standarden Unicode 10 släpps i sommar och kommer att innehålla inte mindre än 69 nya emoji-symboler. Detta blir version 5.0 av det officiella emoji-alfabetet, och Emojipedia har publicerat hela listan.

Många av symoblerna är varianter av samma, såsom personer med olika hudfärg och yrken med både kvinnor och män. Till exempel finns en magiker, som består av totalt fem olika hudfärgsvarianter för respektive kön.

Annars är många av symbolerna maträtter av olika slag, såsom en pretzel, en smörgås, tomatsoppa på burk, lyckokaka, stek och kinesisk hämtmat. Även klädesplagg av olika slag dyker upp, såsom strumpor, handskar, rock och en halsduk. Alfabetet får också sina två första dinosaurier i form av en Sauropod och en Tyrannosaurus Rex.

Unicode-konsortiet kommer att släppa det nya alfabetet i juni, men när symbolerna dyker upp i Android eller IOS är oklart. Gissningsvis kommer den nya uppsättningen försent för att hinna med IOS 11 eller Android O, men det är möjligt att de läggs till i form av en senare uppdatering.

Vilken är din favorit bland de nya emoji-symbolerna?

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.