Direktsänd från datorn på Facebook

Det går numera att direktsända videoinnehåll i Facebook från datorer. Funktionen får även bredare stöd för att fungera med externa strömningsprogram.

Sedan en tid tillbaka har det gått att direktsända videoinnehåll på #Facebook men hittills har det endast gått att göra från mobila enheter. Facebook skriver på sin nyhetsblogg att det nu även går att direktsända innehåll från stationära eller bärbara datorer.

Du hittar funktionen på samma ställe som i mobilen nämligen där du gör statusuppdateringar och delar innehåll. ”Livevideo” har tillkommit på listan som ett av alternativen även på datorn. Facebook har även gjort så det ska vara lättare att använda strömningsprogram eller extern hårdvara när du direktsänder från en dator. Detta har tidigare gått att göra via en specifik sida men efter feedback från användare har Facebook gjort steget mindre.

Facebook menar att i och med uppdateringen kommer det bli mycket lättare och smidigare att direktsända och dela vad som händer på din skärm, lägga in grafik, byta kamera och använda professionell utrustning när du direktsänder i Facebook.

För den som är intresserad av att lära sig mer om hur det funkar att direktsända i Facebook från datorn med ett strömningsprogram går det att läsa Facebooks guide här.

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.