Direktsänd från datorn på Facebook

Det går numera att direktsända videoinnehåll i Facebook från datorer. Funktionen får även bredare stöd för att fungera med externa strömningsprogram.

Sedan en tid tillbaka har det gått att direktsända videoinnehåll på #Facebook men hittills har det endast gått att göra från mobila enheter. Facebook skriver på sin nyhetsblogg att det nu även går att direktsända innehåll från stationära eller bärbara datorer.

Du hittar funktionen på samma ställe som i mobilen nämligen där du gör statusuppdateringar och delar innehåll. ”Livevideo” har tillkommit på listan som ett av alternativen även på datorn. Facebook har även gjort så det ska vara lättare att använda strömningsprogram eller extern hårdvara när du direktsänder från en dator. Detta har tidigare gått att göra via en specifik sida men efter feedback från användare har Facebook gjort steget mindre.

Facebook menar att i och med uppdateringen kommer det bli mycket lättare och smidigare att direktsända och dela vad som händer på din skärm, lägga in grafik, byta kamera och använda professionell utrustning när du direktsänder i Facebook.

För den som är intresserad av att lära sig mer om hur det funkar att direktsända i Facebook från datorn med ett strömningsprogram går det att läsa Facebooks guide här.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.