Dela plats lättare med Google Maps

Snart får Google Maps en funktion där du lättare kan berätta för dina vänner exakt var du befinner dig eller när du borde vara framme.

Inom kort ska #Google släppa en ny funktion till sin kartapp som ska göra det snabbare och smidigare att dela ankomsttid eller var du befinner dig. Uppdateringen kommer till både IOS- och Android-versionen av Google Maps. Personerna du delar med kommer kunna se informationen i appen, i webbläsaren på mobilen eller datorn.

För att dela informationen med andra öppnar du sidomenyn eller trycker på den blå symbolen som visar var du befinner dig. Klicka på ”Dela plats” och välj sedan med vem du vill dela din platsinformation med och hur länge.

Du kan dela information med dina Google-kontakter eller genom att skicka en länk i valfri meddelandeapp. Personen du delar din platsinfo med får upp dig som en prick i deras karta. Det dyker även upp en liten ikon på din karta som påminner dig om att du för tillfället delar din platsinformation med andra. Närsomhelst går det att stänga av delningen med andra.

För att dela din planerade resa trycker du på "Mer"-knappen i botten av navigationsvyn för att sedan välja "Dela resa". Personer du delar din resa med kan se när du förväntas vara framme samt se hur det går för dig under tiden. När du är framme vid din slutdestination avslutas delningen.

Kommentarer
1 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.