Dela plats lättare med Google Maps

Snart får Google Maps en funktion där du lättare kan berätta för dina vänner exakt var du befinner dig eller när du borde vara framme.

Inom kort ska #Google släppa en ny funktion till sin kartapp som ska göra det snabbare och smidigare att dela ankomsttid eller var du befinner dig. Uppdateringen kommer till både IOS- och Android-versionen av Google Maps. Personerna du delar med kommer kunna se informationen i appen, i webbläsaren på mobilen eller datorn.

För att dela informationen med andra öppnar du sidomenyn eller trycker på den blå symbolen som visar var du befinner dig. Klicka på ”Dela plats” och välj sedan med vem du vill dela din platsinformation med och hur länge.

Du kan dela information med dina Google-kontakter eller genom att skicka en länk i valfri meddelandeapp. Personen du delar din platsinfo med får upp dig som en prick i deras karta. Det dyker även upp en liten ikon på din karta som påminner dig om att du för tillfället delar din platsinformation med andra. Närsomhelst går det att stänga av delningen med andra.

För att dela din planerade resa trycker du på "Mer"-knappen i botten av navigationsvyn för att sedan välja "Dela resa". Personer du delar din resa med kan se när du förväntas vara framme samt se hur det går för dig under tiden. När du är framme vid din slutdestination avslutas delningen.

Kommentarer
1 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.