Dela plats lättare med Google Maps

Snart får Google Maps en funktion där du lättare kan berätta för dina vänner exakt var du befinner dig eller när du borde vara framme.

Inom kort ska #Google släppa en ny funktion till sin kartapp som ska göra det snabbare och smidigare att dela ankomsttid eller var du befinner dig. Uppdateringen kommer till både IOS- och Android-versionen av Google Maps. Personerna du delar med kommer kunna se informationen i appen, i webbläsaren på mobilen eller datorn.

För att dela informationen med andra öppnar du sidomenyn eller trycker på den blå symbolen som visar var du befinner dig. Klicka på ”Dela plats” och välj sedan med vem du vill dela din platsinformation med och hur länge.

Du kan dela information med dina Google-kontakter eller genom att skicka en länk i valfri meddelandeapp. Personen du delar din platsinfo med får upp dig som en prick i deras karta. Det dyker även upp en liten ikon på din karta som påminner dig om att du för tillfället delar din platsinformation med andra. Närsomhelst går det att stänga av delningen med andra.

För att dela din planerade resa trycker du på "Mer"-knappen i botten av navigationsvyn för att sedan välja "Dela resa". Personer du delar din resa med kan se när du förväntas vara framme samt se hur det går för dig under tiden. När du är framme vid din slutdestination avslutas delningen.

Kommentarer
1 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.