Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dela plats lättare med Google Maps

Snart får Google Maps en funktion där du lättare kan berätta för dina vänner exakt var du befinner dig eller när du borde vara framme.

Inom kort ska #Google släppa en ny funktion till sin kartapp som ska göra det snabbare och smidigare att dela ankomsttid eller var du befinner dig. Uppdateringen kommer till både IOS- och Android-versionen av Google Maps. Personerna du delar med kommer kunna se informationen i appen, i webbläsaren på mobilen eller datorn.

För att dela informationen med andra öppnar du sidomenyn eller trycker på den blå symbolen som visar var du befinner dig. Klicka på ”Dela plats” och välj sedan med vem du vill dela din platsinformation med och hur länge.

Du kan dela information med dina Google-kontakter eller genom att skicka en länk i valfri meddelandeapp. Personen du delar din platsinfo med får upp dig som en prick i deras karta. Det dyker även upp en liten ikon på din karta som påminner dig om att du för tillfället delar din platsinformation med andra. Närsomhelst går det att stänga av delningen med andra.

För att dela din planerade resa trycker du på "Mer"-knappen i botten av navigationsvyn för att sedan välja "Dela resa". Personer du delar din resa med kan se när du förväntas vara framme samt se hur det går för dig under tiden. När du är framme vid din slutdestination avslutas delningen.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.