Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple: "Ingen attack mot Icloud"

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Under gårdagen gick en hackergrupp som kallar sig "Turkish Crime Family" ut och påstod sig ha tillgång till en stor grupp Icloud-konton. Enligt Motherboard har gruppen krävt Apple på en lösensumma motsvarande 650 000 kronor i någon av de virtuella valutorna Bitcoin eller Ethereum, alternativt drygt 800 000 kronor i Itunes-presentkort.

Annars hotar gruppen att radera kontona och därmed ett stort antal Iphone- och Ipad-enheter den 7 april. Hackarna påstår sig ha tillgång till mellan 300 och 559 miljoner epostkonton på Apples domäner @icloud och @me.

Efter att händelsen uppmärksammats har nu Apple gjort ett uttalande till Fortune, där de uppger att företagets molntjänst Icloud inte har utsatts för någon attack. En talesperson för Apple säger:

– Det har inte skett något intrång i något av Apples system, inklusive #Icloud och Apple ID. Den påstådda listan av mailadresser och lösenord verkar ha tagits från någon tidigare komprometterad tjänst från tredje part.

Enligt en källa till Fortune som är bekant med informationen matchar många av adresserna ett intrång på nätverket Linkedin 2012, som offentliggjordes förra året. Apple uppger också att de aktivt bevakar försök att få otillåten tillgång till användarkonton, och samarbetar med rättsväsende för att identifiera utpressarna.

Det är i dagsläget svårt att avgöra allvaret i hackarnas hot, men det kan ändå vara en god idé att se över lösenordet till Icloud och ändra det regelbundet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.