Netflix funkar nu i Firefox på Linux-datorer

Det går nu som Linux-användare att strömma videoinnehåll från Netflix direkt i webbläsaren Firefox.

Linuxanvändare kan nu kolla på #Netflix i Firefox utan att installera ett plugin eller några vidta andra åtgärder, meddelar Netflix på sin nyhetsblogg. Tidigare har det endast gått att kolla på strömningstjänsten i webbläsaren Chrome på en Linux-dator, men framöver kan användaren välja om den vill kolla på Netflix i Chrome eller Mozillas webbläsare Firefox.

Innan har det gått att lura plattformen att en surfar i Chrome när en egentligen surfar i #Firefox men nu behöver inte användare genomgå flera steg innan de kan strömma video och film. #Mozilla la till stöd för EME (Encrypted Media Extension) för Firefox i #Linux förra året, vilket möjliggjorde för läsaren att visa krypterat innehåll. Det har dock tagit lite längre tid för Mozilla att göra så att det går att spela DRM-skyddade HTML5-videor, men nu är det äntligen möjligt.

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".