Netflix funkar nu i Firefox på Linux-datorer

Det går nu som Linux-användare att strömma videoinnehåll från Netflix direkt i webbläsaren Firefox.

Linuxanvändare kan nu kolla på #Netflix i Firefox utan att installera ett plugin eller några vidta andra åtgärder, meddelar Netflix på sin nyhetsblogg. Tidigare har det endast gått att kolla på strömningstjänsten i webbläsaren Chrome på en Linux-dator, men framöver kan användaren välja om den vill kolla på Netflix i Chrome eller Mozillas webbläsare Firefox.

Innan har det gått att lura plattformen att en surfar i Chrome när en egentligen surfar i #Firefox men nu behöver inte användare genomgå flera steg innan de kan strömma video och film. #Mozilla la till stöd för EME (Encrypted Media Extension) för Firefox i #Linux förra året, vilket möjliggjorde för läsaren att visa krypterat innehåll. Det har dock tagit lite längre tid för Mozilla att göra så att det går att spela DRM-skyddade HTML5-videor, men nu är det äntligen möjligt.

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.