Iphone får vårkollektion av skyddsskal

Apple har släppt en uppsättning nya skyddsskal för Iphone 7 och 7 Plus i vårens färger.

Apple har släppt en uppsättning nya färgvarianter av skalen i silikon och läder för #Iphone 7 och Iphone 7 Plus, i liknande kulörer som de nya Apple Watch-armbanden. För skal i silikon går det nu att välja på azurblå, kamelia och kiselblå, och läderskalen finns i de nya färgerna safirblå, smultron och mullvadsgrå.

Silikonskal kostar 349 kronor för Iphone 7 och 395 kronor för Iphone 7 Plus. Läderskalen kostar 495 kronor för Iphone 7 och 549 kronor för Iphone 7 Plus.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.