Apples nätbutik är stängd

Apple har tillfälligt stängt sin nätbutik, vilket väcker förhoppningar om uppdaterade produkter.

#Apple brukar enligt tradition stänga sin nätbutik under några timmar i samband med att de släpper nya eller uppdaterade produkter. Troligtvis handlar detta mer om marknadsföring och att kunder inte av misstag ska köpa gamla produkter precis innan nya släpps, snarare än på grund av tekniska orsaker.

Apple meddelade under gårdagen att butiken skulle stängas ned under en tid idag för underhåll. Nu är butiken mycket riktigt stängd, och trots förvarningen finns visst hopp om att något nytt kommer finnas där när den väl öppnar igen.

Det som talar för detta är exempelvis att Apple använder samma textmeddelande som vanligt när butiken är stängd, vilket antyder att nya produkter är i antågande. 99mac kommer att bevaka butiken och självklart rapportera om alla eventuella nyheter.

Vad tror du? Kommer det nya Apple-prylar idag?

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.