Apples nätbutik är stängd

Apple har tillfälligt stängt sin nätbutik, vilket väcker förhoppningar om uppdaterade produkter.

#Apple brukar enligt tradition stänga sin nätbutik under några timmar i samband med att de släpper nya eller uppdaterade produkter. Troligtvis handlar detta mer om marknadsföring och att kunder inte av misstag ska köpa gamla produkter precis innan nya släpps, snarare än på grund av tekniska orsaker.

Apple meddelade under gårdagen att butiken skulle stängas ned under en tid idag för underhåll. Nu är butiken mycket riktigt stängd, och trots förvarningen finns visst hopp om att något nytt kommer finnas där när den väl öppnar igen.

Det som talar för detta är exempelvis att Apple använder samma textmeddelande som vanligt när butiken är stängd, vilket antyder att nya produkter är i antågande. 99mac kommer att bevaka butiken och självklart rapportera om alla eventuella nyheter.

Vad tror du? Kommer det nya Apple-prylar idag?

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?