Apples nätbutik är stängd

Apple har tillfälligt stängt sin nätbutik, vilket väcker förhoppningar om uppdaterade produkter.

#Apple brukar enligt tradition stänga sin nätbutik under några timmar i samband med att de släpper nya eller uppdaterade produkter. Troligtvis handlar detta mer om marknadsföring och att kunder inte av misstag ska köpa gamla produkter precis innan nya släpps, snarare än på grund av tekniska orsaker.

Apple meddelade under gårdagen att butiken skulle stängas ned under en tid idag för underhåll. Nu är butiken mycket riktigt stängd, och trots förvarningen finns visst hopp om att något nytt kommer finnas där när den väl öppnar igen.

Det som talar för detta är exempelvis att Apple använder samma textmeddelande som vanligt när butiken är stängd, vilket antyder att nya produkter är i antågande. 99mac kommer att bevaka butiken och självklart rapportera om alla eventuella nyheter.

Vad tror du? Kommer det nya Apple-prylar idag?

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.