Rykte: Nästa Iphone kan likna den första

Årets jubileums-Iphone kan bli en hommage till den första modellen från 2007 med sin markant välvda baksida.

Nästa #Iphone kan bli en hyllning till den första designen från 2007. Den koreanska nyhetssidan Etnews [Google-översatt] uppger att nästa Iphone kommer bli en mobil med en "vattendroppsdesign". De hänvisar till anonyma källor i tillverkningsledet.

Telefonen kommer därmed få en form som till stor del påminner om den första Iphone. Telefonen kommer vara välvd båda på fram- och baksida. Telefonens baksida kommer dock enligt de nya ryktena ha en mer dramatiskt välvd form än framsidan. Framsidan kommer däremot inte vara någon Edge-variant i stil med Samsung Galaxy S7 Edge.

Detta rykte går delvis emot tidigare uppgifter som indikerat att nästa Iphone snarare kommer likna Iphone 4 vars formspråk är betydligt mer rakt, med sin metallram och glaschassi. Dock har det tidigare cirkulerat rykten som säger att glaset kommer vara något välvt både på fram- och baksida.

Kommentarer
1 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.