Galaxy S8 kan få rejäl ultrarapid

Kommande mobilen Galaxy S8 kan få möjligheten att fånga video i rejäl ultrarapid, tack vare mer minne.

#Samsung kommer att visa upp sin nya mobiltelefon #Galaxy S8 under ett event 29 mars, men många av detaljerna kring telefonen har redan läckt ut på nätet. Bland annat har uppgifter gjort gällande att S8 kommer att utrustas med en 12 megapixel-kamera, samma som Galaxy S7.

Enligt en rapport från koreanska Naver [Google-översatt] kommer dock kameran att få nya funktioner jämfört med sin föregångare. Galaxy S8 uppges nämligen få möjligheten att filma videor i imponerande 1 000 bilder per sekund, vilket ska bli möjligt tack vare att ett stort extraminne tillägnas just slow-motion-funktionen. Detta ska möjliggöra slow motion-videor med väldigt bra flyt.

Sony visade nyligen upp en liknande funktionalitet i sin nya mobil Xperia XZ. Där är kameran på 19 megapixel, och kan filma i 960 bilder per sekund med upplösningen 720p. Till skillnad från Samsung bygger Sony in en liten mängd minne direkt i kamerasensorn för att uppnå dessa 960 bilder per sekund.

Som jämförelse kan nämnas att dagens Iphone 7 Plus kan filma ultrarapid i som mest 240 bilder per sekund, och då med samma 720p-upplösning som Sonys kamerasensor stöder.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.