Galaxy S8 kan få rejäl ultrarapid

Kommande mobilen Galaxy S8 kan få möjligheten att fånga video i rejäl ultrarapid, tack vare mer minne.

#Samsung kommer att visa upp sin nya mobiltelefon #Galaxy S8 under ett event 29 mars, men många av detaljerna kring telefonen har redan läckt ut på nätet. Bland annat har uppgifter gjort gällande att S8 kommer att utrustas med en 12 megapixel-kamera, samma som Galaxy S7.

Enligt en rapport från koreanska Naver [Google-översatt] kommer dock kameran att få nya funktioner jämfört med sin föregångare. Galaxy S8 uppges nämligen få möjligheten att filma videor i imponerande 1 000 bilder per sekund, vilket ska bli möjligt tack vare att ett stort extraminne tillägnas just slow-motion-funktionen. Detta ska möjliggöra slow motion-videor med väldigt bra flyt.

Sony visade nyligen upp en liknande funktionalitet i sin nya mobil Xperia XZ. Där är kameran på 19 megapixel, och kan filma i 960 bilder per sekund med upplösningen 720p. Till skillnad från Samsung bygger Sony in en liten mängd minne direkt i kamerasensorn för att uppnå dessa 960 bilder per sekund.

Som jämförelse kan nämnas att dagens Iphone 7 Plus kan filma ultrarapid i som mest 240 bilder per sekund, och då med samma 720p-upplösning som Sonys kamerasensor stöder.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.