Rykte: Nästa Surface Book blir vanlig laptop

Microsofts hybrid Surface Book ryktas få en uppföljare, som dock blir en mer traditionell bärbar dator.

Hybridkonceptet, där surfplatta och bärbar dator slås samman till en produkt, har framförallt varit ett fenomen i Microsofts ekosystem, då operativsystemet Windows 10 körs både på plattor och vanliga datorer. Flaggskeppet vad gäller hybrider är troligtvis Microsofts egen #Surface Book som nyligen lanserats i Sverige och testades av 99mac.

Rykten om nästa version av Surface Book cirkulerar som bäst, och enligt en rapport från Digitimes kommer #Microsoft att överge två i ett-konceptet för att istället satsa på en mer traditionell bärbar dator. Rapporten hänvisar till källor inom Microsofts leverantörskedja, som också uppger att Surface Book 2 kommer att kosta mindre än dagens modeller. Den nya datorn uppges vidare redan vara i produktion, och spås dyka upp nu i mars eller april.

Efter en tids vardagsanvändning kan 99mac konstatera att Apples nya grundmodell av Ipad levererar stort när det gäller batteritid, men den överraskar inte.

Stockholms landsting har slagit fast att digitala tjänster ska vara en garanterad möjlighet hos alla vårdgivare i länet framöver.

Svenska Spotify köper upp ännu ett företag, nämligen Niland som utvecklar AI-teknik för musikrekommendationer och sökning.

Bilder på vad som påstås vara gjutformar för Apples kommande Iphone-modeller har dykt upp på den kinesiska mikrobloggen Weibo.

Apples förlängda garantiprogram för grafikproblem som drabbat Macbook Pro från 2011 gäller inte längre, meddelar företaget.

Macstories fantiserar om ny funktionalitet till Ipad i en tre minuter lång konceptvideo för IOS 11.