Rykte: Nästa Surface Book blir vanlig laptop

Microsofts hybrid Surface Book ryktas få en uppföljare, som dock blir en mer traditionell bärbar dator.

Hybridkonceptet, där surfplatta och bärbar dator slås samman till en produkt, har framförallt varit ett fenomen i Microsofts ekosystem, då operativsystemet Windows 10 körs både på plattor och vanliga datorer. Flaggskeppet vad gäller hybrider är troligtvis Microsofts egen #Surface Book som nyligen lanserats i Sverige och testades av 99mac.

Rykten om nästa version av Surface Book cirkulerar som bäst, och enligt en rapport från Digitimes kommer #Microsoft att överge två i ett-konceptet för att istället satsa på en mer traditionell bärbar dator. Rapporten hänvisar till källor inom Microsofts leverantörskedja, som också uppger att Surface Book 2 kommer att kosta mindre än dagens modeller. Den nya datorn uppges vidare redan vara i produktion, och spås dyka upp nu i mars eller april.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

99mac tänker på framtiden, och vi vill ha er hjälp. Vad tycker ni att 99mac ska vara, och vad ska det inte vara? Prata och diskutera, och hjälp oss att bygga upp något inför morgondagen.

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.