Rykte: Nästa Surface Book blir vanlig laptop

Microsofts hybrid Surface Book ryktas få en uppföljare, som dock blir en mer traditionell bärbar dator.

Hybridkonceptet, där surfplatta och bärbar dator slås samman till en produkt, har framförallt varit ett fenomen i Microsofts ekosystem, då operativsystemet Windows 10 körs både på plattor och vanliga datorer. Flaggskeppet vad gäller hybrider är troligtvis Microsofts egen #Surface Book som nyligen lanserats i Sverige och testades av 99mac.

Rykten om nästa version av Surface Book cirkulerar som bäst, och enligt en rapport från Digitimes kommer #Microsoft att överge två i ett-konceptet för att istället satsa på en mer traditionell bärbar dator. Rapporten hänvisar till källor inom Microsofts leverantörskedja, som också uppger att Surface Book 2 kommer att kosta mindre än dagens modeller. Den nya datorn uppges vidare redan vara i produktion, och spås dyka upp nu i mars eller april.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.