Zane Lowes framträdande på SXSW

Apple Music-profilen Zane Lowe talade nyligen på festivalen SXSW, och nu finns en video tillgänglig med hela framträdandet.

Zane Lowe arbetade tidigare på BBC, men började hos Apple i samband med lanseringen av Apple Music. Lowe är nu kreativ chef för musiktjänsten, och en av tre ankare i radiokanalen Beats 1.

Nyligen avslutades årets upplaga av festivalen #SXSW (South by Soutwest), som behandlar musik, film och interaktiva medier. En av gästerna i musikdelen var just Lowe, som höll en keynote-presentation där han bland annat pratade om hur musiken förvandlat honom som person och och de stora förändringar som skett i musikbranschen.

Hela framträdandet är på 45 minuter, och går nu att se på Youtube i videon ovan.

Skriven av Jakob Nilsson

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.