Guetzli: Högkvalitativa jpeg-bilder som upptar mindre plats

Google annonserar den nya öppna källkodsalgoritmen Guetzli som skapar högkvalitativa jpeg-bilder som upptar 35 procent mindre plats än nuvarande metoder.

Föga förvånade intresserar Google sig för att hitta sätt som gör att det går så snabbt som möjligt att ladda bilder och hemsidor. Nu presenterar #Google på sin forskarblogg den öppna källkodsalgoritmen Guetzli som på många sätt liknar algoritmen Zopfli som krymper png- och gzip-filer utan att behöva göra om dem till ett nytt format.

Guetzli, som betyder kaka på schweizertyska, är en ”jpeg-omkodare för digitala bilder och webbgrafik som möjliggör en snabbare internetupplevelse genom att producera mindre jpeg-filer samtidigt som kompabiliteten med existerande webbläsare bibehålls.”

Google har skapat en speciell sökalgoritm som analyserar bilden och gör mer kvalificerade beslut än vad som tidigare varit möjligt. Guetzli är något långsammare än andra metoder, exempelvis libjpeg. Dock har Google i undersökningar upptäckt att människor konstant föredrar Geutzli-bilder framför libjpeg-bilder och hoppas att detta ska överväga faktumet att bilderna tar lite längre tid att producera.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Uber samlade information från kunders Iphone-enheter, och försökte dölja detta från Apple enligt en artikel i New York Times.