Twitter öppnar upp för direktsändning

Twitter gör det möjligt för företag att direktsända på Twitter utan att gå genom videotjänsten Periscope.

När det gäller direktsändning på #Twitter görs detta genom videotjänsten Periscope men troligtvis kommer Twitter i nästa vecka släppa API:n för direktsänding till företag, rapporterar The Information. Detta kommer innebära att företag som CNN, FOX, Buzzfeed och andra företag kan direktsända direkt på Twitter utan att gå genom #Periscope.

I dagsläget låter Twitter vissa företag att direktsända innehåll, då behöver dock företagen säga till långt i förväg, men i fortsättningen kommer de inte behöva säga till i förtid, utan de kommer kunna direktsända hur och när de vill.

Twitter tros även presentera några samarbetspartners som kommer erbjuda back-end-tjänster för direktsändningar. Denna tjänst tros vara ett komplement till Periscope.

Till skillnad från Instagrams och Facebooks direktsändningsfunktion kommer Twitters tjänst till en början endast rikta sig till företag och inte till privatpersoner. Privatpersoner som vill direktsända från Twitter behöver även fortsättningsvis gå genom Periscope.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.