Twitter öppnar upp för direktsändning

Twitter gör det möjligt för företag att direktsända på Twitter utan att gå genom videotjänsten Periscope.

När det gäller direktsändning på #Twitter görs detta genom videotjänsten Periscope men troligtvis kommer Twitter i nästa vecka släppa API:n för direktsänding till företag, rapporterar The Information. Detta kommer innebära att företag som CNN, FOX, Buzzfeed och andra företag kan direktsända direkt på Twitter utan att gå genom #Periscope.

I dagsläget låter Twitter vissa företag att direktsända innehåll, då behöver dock företagen säga till långt i förväg, men i fortsättningen kommer de inte behöva säga till i förtid, utan de kommer kunna direktsända hur och när de vill.

Twitter tros även presentera några samarbetspartners som kommer erbjuda back-end-tjänster för direktsändningar. Denna tjänst tros vara ett komplement till Periscope.

Till skillnad från Instagrams och Facebooks direktsändningsfunktion kommer Twitters tjänst till en början endast rikta sig till företag och inte till privatpersoner. Privatpersoner som vill direktsända från Twitter behöver även fortsättningsvis gå genom Periscope.

Den här veckan listar Jakob och Andreas sina respektive topp fem teknikprylar genom tiderna.

Den som använde datorer på 80- och 90-talet kommer säkerligen att småle åt veckans fredagsvideo, signerad komikern Eddie Izzard.

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Pokémon Go blir inte det sista spelet som låter dig leka med fantasirika kreatur i telefonen. Magikarp Jump är den senaste titeln till IOS och Android.

Den sänkta ljudnivån innebär att Spotify nu ligger på samma nivå som Tidal och Youtube, något som hyllas av ljudfantaster.

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.