Twitter öppnar upp för direktsändning

Twitter gör det möjligt för företag att direktsända på Twitter utan att gå genom videotjänsten Periscope.

När det gäller direktsändning på #Twitter görs detta genom videotjänsten Periscope men troligtvis kommer Twitter i nästa vecka släppa API:n för direktsänding till företag, rapporterar The Information. Detta kommer innebära att företag som CNN, FOX, Buzzfeed och andra företag kan direktsända direkt på Twitter utan att gå genom #Periscope.

I dagsläget låter Twitter vissa företag att direktsända innehåll, då behöver dock företagen säga till långt i förväg, men i fortsättningen kommer de inte behöva säga till i förtid, utan de kommer kunna direktsända hur och när de vill.

Twitter tros även presentera några samarbetspartners som kommer erbjuda back-end-tjänster för direktsändningar. Denna tjänst tros vara ett komplement till Periscope.

Till skillnad från Instagrams och Facebooks direktsändningsfunktion kommer Twitters tjänst till en början endast rikta sig till företag och inte till privatpersoner. Privatpersoner som vill direktsända från Twitter behöver även fortsättningsvis gå genom Periscope.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA med projekt kring virtuell och förstärkt verklighet för astronauter.

Premiären för Apples programserie Carpool Karaoke senareläggs och kommer längre fram i år.

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Uber samlade information från kunders Iphone-enheter, och försökte dölja detta från Apple enligt en artikel i New York Times.