Twitter öppnar upp för direktsändning

Twitter gör det möjligt för företag att direktsända på Twitter utan att gå genom videotjänsten Periscope.

När det gäller direktsändning på #Twitter görs detta genom videotjänsten Periscope men troligtvis kommer Twitter i nästa vecka släppa API:n för direktsänding till företag, rapporterar The Information. Detta kommer innebära att företag som CNN, FOX, Buzzfeed och andra företag kan direktsända direkt på Twitter utan att gå genom #Periscope.

I dagsläget låter Twitter vissa företag att direktsända innehåll, då behöver dock företagen säga till långt i förväg, men i fortsättningen kommer de inte behöva säga till i förtid, utan de kommer kunna direktsända hur och när de vill.

Twitter tros även presentera några samarbetspartners som kommer erbjuda back-end-tjänster för direktsändningar. Denna tjänst tros vara ett komplement till Periscope.

Till skillnad från Instagrams och Facebooks direktsändningsfunktion kommer Twitters tjänst till en början endast rikta sig till företag och inte till privatpersoner. Privatpersoner som vill direktsända från Twitter behöver även fortsättningsvis gå genom Periscope.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!